Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu a promulgat bugetul pe 2014

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Decembrie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : buget, accize
 

Președintele Traian Băsescu a promulgat bugetul de stat pe anul viitor. Șeful statului a luat această decizie după o discuție fulger la Palatul Cotroceni cu șeful Executivului, Victor Ponta și vicepremierul Daniel Chițoiu.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "-Am promulgat bugetul de stat. Am făcut acest lucru pentru că Guvernul a fost de acord să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a accizei pe carburant, motorină și benzină.''

Introducerea accizei de șapte eurocenți va fi amânată până la 1 aprilie 2014. Traian Băsescu declarase de mai multe ori că nu va promulga bugetul, dacă acciza la carburant va fi majorată. Ulterior, Victor Ponta a precizat că negociază cu FMI și Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de transportatorii de marfă, și aplicarea acesteia doar la benzină.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: ''-Mă bucură că Guvernul a adoptat o soluție înțeleaptă și creează premisele de colaborare pentru a relansa creșterea economică. (...) -Ce garanții v-a dat premierul? Aveți încredere în el? -Cuvântul de onoare, sunt nevoit să o fac! -Ce arme aveți?- Să sperăm că de data asta se ține de cuvant!"

Decretul prin care președintele a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2014 a fost publicat joi în Monitorul Oficial.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

    Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

  • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

    Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

  • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

    110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

  • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

    Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

  • PSD atacă la C.C.R. asumarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului ( 23 Decembrie 2019 )

    Președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, vor contesta la Curtea Constituțională adoptarea de către Guvernul Orban a bugetului pe 2020 fără dezbatere. Decizia a fost luată în cadrul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2