Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu, amenințat cu suspendarea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : declaratie, Puiu Hasotti, doctorat
 

Președintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului desemnat al culturii, Puiu Hașotti, să dea o declarație pe proprie răspundere că teza sa de doctorat nu este un plagiat. Șeful statului a adresat această solicitare prin intermediul unei scrisori trimise premierului Victor Ponta, care a precizat că îi va da curs, dacă are temei legal. Hașotti a depus deja declarația la Guvern, lăsând la latitudinea premierului să o remită Administrației Prezidențiale.

PUIU HAȘOTTI, ministru desemnat al Culturii: "Nu am nimic de ascuns. (...) Probabil că unul dintre motive se datorează simpatiei pe care mi-o purtați. Aș dori, domnule președinte, ca acest răspuns la solicitarea dumneavoastră să nu constituie un precedent periculos."

VICTOR PONTA, premierul României: "Nu voi accepta niciodată, nici din partea președintelui României, nici din partea oricărui alt oficial, cereri care nu sunt întemeiate legal sau constituțional. I-am cerut președintelui Traian Băsescu să-mi indice textul de Constituție sau de lege care prevede obligații sau condiții care trebuie îndeplinite pentru a fi ministru."

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a adresta un ultimatum liderului de la Cotroceni, ca până luni, 25 iunie, să-l învestească pe Puiu Hașotti în funcția de ministru al Culturii. În caz contrar, liberalii vor declanșa procedurile de suspendare a președintelui.

CRIN ANTONESCU, președinte PNL: "Îi spun și vă spun clar, nu va primi nicio hârtie, iar luni, 25 iunie, la ora 19:00, îl va învesti pe Puiu Hașotti. Vă asigur că o va face fără să crâcnească! Dacă nu semnează luni, în conformitate cu prevederile legale, în conformitate cu prevederile constituționale, învestirea lui Puiu Hașotti, voi cere imediat PNL și parlamentarilor PNL inițierea procedurilor de suspendare."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Gimnastele de aur, întâmpinate cu aplauze și flori, la revenirea în țară ( 22 Decembrie 2020 )

  Gimnastele de aur ale României au revenit în țară, încununate de laurii câștigați la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin din Turcia. Gimnastele Ana Bărbosu și Iulia Trestianu, legitimate...

 • Elevii vor intra în școli doar cu declarație semnată de părinți ( 19 August 2020 )

  Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți! Începând din 14 septembrie, copiii vor fi primiți la ore doar după ce vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, semnată de către părinți, potrivit ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

 • Studenții ieșeni vor publicarea tezelor de doctorat, pentru eliminarea plagiatului ( 22 Februarie 2020 )

  Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...

 • Darius Vîlcov ar putea rămâne fără titlul de doctor în economie ( 21 Octombrie 2019 )

  Rectorul Academiei de Studii Economice din București propune retragerea titlului de doctor în economie în cazul lui Darius Vîlcov. Asta, după ce Comisia de Etică și Deontologie Profesională a Academiei de Studii Economice a decis...

 • Nou termen pentru declarația 600 ( 31 Ianuarie 2018 )

  Depunerea formularului 600, prelungită! Guvernul a adoptat în ședința de guvern de astăzi o Ordonanța de Urgență privind prorogarea termenului pentru depunerea declarației 600 de la 31 ianuarie, până în 15 aprilie. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2