Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu, amenințat cu suspendarea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : declaratie, Puiu Hasotti, doctorat
 

Președintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului desemnat al culturii, Puiu Hașotti, să dea o declarație pe proprie răspundere că teza sa de doctorat nu este un plagiat. Șeful statului a adresat această solicitare prin intermediul unei scrisori trimise premierului Victor Ponta, care a precizat că îi va da curs, dacă are temei legal. Hașotti a depus deja declarația la Guvern, lăsând la latitudinea premierului să o remită Administrației Prezidențiale.

PUIU HAȘOTTI, ministru desemnat al Culturii: "Nu am nimic de ascuns. (...) Probabil că unul dintre motive se datorează simpatiei pe care mi-o purtați. Aș dori, domnule președinte, ca acest răspuns la solicitarea dumneavoastră să nu constituie un precedent periculos."

VICTOR PONTA, premierul României: "Nu voi accepta niciodată, nici din partea președintelui României, nici din partea oricărui alt oficial, cereri care nu sunt întemeiate legal sau constituțional. I-am cerut președintelui Traian Băsescu să-mi indice textul de Constituție sau de lege care prevede obligații sau condiții care trebuie îndeplinite pentru a fi ministru."

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a adresta un ultimatum liderului de la Cotroceni, ca până luni, 25 iunie, să-l învestească pe Puiu Hașotti în funcția de ministru al Culturii. În caz contrar, liberalii vor declanșa procedurile de suspendare a președintelui.

CRIN ANTONESCU, președinte PNL: "Îi spun și vă spun clar, nu va primi nicio hârtie, iar luni, 25 iunie, la ora 19:00, îl va învesti pe Puiu Hașotti. Vă asigur că o va face fără să crâcnească! Dacă nu semnează luni, în conformitate cu prevederile legale, în conformitate cu prevederile constituționale, învestirea lui Puiu Hașotti, voi cere imediat PNL și parlamentarilor PNL inițierea procedurilor de suspendare."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2