Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu intervine în criza din USL, Antonescu îi transmite un nou ultimatum lui Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, psd, ponta, guvern, criza, pnl, antonescu, interne, ministru, USL, johannis, vicepremier, impas
 

Discuțiile dintre PSD și PNL sunt "într-un impas" și i se pare evident că "pe zi ce trece șansele de ieșire pozitivă" din această situație scad, fiind un semn că "PSD vrea să continue fără PNL". Potrivit Mediafax, declarația aparține prim-vicepreședintelui PNL, Klaus Johannis, și a fost făcută, joi, într-o conferință de presă. Președintele Traian Basescu a intervenit și el în criza din USL! În declarația de presă susținută miercuri seară, șeful statului i-a recomandat lui Victor Ponta să cedeze și să accepte condițiile lui Antonescu.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României ”Eu fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la rațiune. Nici unii, nici alții, nu vor să se despartă, dar au orgolii. Eu îi propun public premierului Ponta să cedeze la solicitarea PNL. Nu ne mai putem juca de-a Guvernul.”

Președintele susține și încredințarea mandatului de la Interne lui Johannis și numirea acestuia în funcția de vicepremier.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României ”Nu e niciun capăt de țară, dacă Johannis va fi vicepremier. Ponta și Antonescu, chiar nu sunteți responsabili? Faceți-l, frate, vicepremier, prim-vicepremier, pe Johannis și închideți criza.”

Deocamdată, între cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, comunicarea se face pe principiul ultimatumului. Antonescu i-a dat un nou ultimatum lui Ponta: pâna luni, să decidă formula Guvernului!

CRIN ANTONESCU, presedinte PNL ”Ponta, astăzi, construiește un guvern USD, care să înlocuiască guvernul USL. Pâna luni, domnul Ponta are de dat marele răspuns: dorește USL sau dorește înlocuirea cu USD?”

La vârful PNL s-a stabilit ca, luni seară, toți ministrii liberali să demisioneze din Guvernul Ponta, dacă Johannis nu va fi numit vicepremier și ministru de interne, iar USD nu se desființează. Potrivit Mediafax, în conferința de presă de joi, Klaus Johannis a mai precizat că liderul liberal Crin Antonescu va fi președintele României "cu sau fără USL, cu sau fără USD". Între timp, liderii PSD din teritoriu au fost convocați la București, joi, pentru a participa, alături de șefii de la centru, la o întâlnire informală, cu caracter aniversar, în condițiile în care Victor Ponta aniversează împlinirea a patru ani de când a fost ales președintele celui mai mare partid din România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2