Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta, pentru formarea noului guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, psd, ponta, premier
 

Victor Ponta este pe cale să-și împlinească visul de a deveni prim-ministru al României, după ce Opoziția a răsturnat calculele Puterii și a reușit să doboare Cabinetul Ungureanu. Imediat după anunțarea scorului înregistrat de moțiunea USL la votul din plen, 235 de voturi "pentru" și 12 "împotrivă", președintele Traian Băsescu a chemat partidele politice la consultări și, cum Victor Ponta a fost singura variantă propusă, a semnat decretul prin care l-a desemnat pe acesta pentru fotoliul de premier. Referindu-se la "trecerea" moțiunii de cenzură, șeful statului a pledat pentru calm și a precizat că nu s-a întâmplat ”nimic dramatic”, ci a fost ”doar un proces democratic” derulat în Parlament.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Am semnat decretul și îi încredințez misiunea de a forma noul cabinet. Aș vrea să așezăm puțin calmul. Astăzi, nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România. A fost doar un proces democratic desfășurat în Parlament, care a probat că Guvernul Mihai Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentară. Ca atare, conform acelorași principii democratice care ne validează majoritățile numai în Parlament, opțiunea către domnul Victor Ponta a fost cu atât mai legitimă".

VICTOR PONTA, premier desemnat "Este un moment special în viața noastră politică și înțeleg, alături de colegii din USL, să accept acest mandat și să încerc să îl duc la îndeplinire, cu toate puterile, până la alegeri. Voi încerca să formez un guvern și să asigur o guvernare până la alegeri, care să redea românilor speranța că în România lucrurile se îndreaptă spre direcția bună, pe care și-o doresc cu toții."

Născut la 20 septembrie 1972, la București, Victor Ponta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București, în 1995, iar în 2003 a devenit doctor în Drept Penal Internațional. Pe 20 februarie 2010, a câștigat președinția PSD, în dauna lui Mircea Geoană, iar pe 5 februarie 2011, a devenit copreședinte al Uniunii Social Liberale. Victor Ponta este căsătorit și are doi copii.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2