Date companie
 
 
 
 

Presiunile despre care vorbea Ioan Rus, motiv de duel politic între Antonescu și Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, guvern, antonescu, presiuni, rus
 

S-a consumat o nouă etapă în războiul politic la vârf: aceea privind presiunile acuzate de fostul ministru al Administrației și Internelor, Ioan Rus. Dacă președintele interimar, Crin Antonescu, susține sus și tare că nu a făcut nicio presiune, președintele suspendat, Traian Băsescu, recunoaște, ironic, că a făcut presiuni, prin declarațiile din garaj.

TRAIAN BÃSESCU, presedintele interimar al României "Vad ca domnul Crin Antonescu spune ca nu a facut nicio presiune asupra domniei sale, dar eu zic ca da, am facut."

CRIN ANTONESCU, presedintele interimar al României "Am terminat cu domnul Rus. Inteleg ca se mai poate discuta cu domnul Rus la garaj. Cu mine, nu!"

TRAIAN BÃSESCU, presedintele interimar al României "Domnule Rus te-am presat din garaj. De aici din garaj mai fac o presiune spunand ca acolo au fost niste oameni care nu si-au facut datoria."

Crin Antonescu s-a lansat într-un atac dur si la adresa presedintelui suspendat. El a spus cã si-ar risca si viata în lupta politicã împotriva lui Traian Bãsescu. Presedintele interimar sustine cã nu se va opri din încercarea de a dovedi cã presedintele suspendat a condus si conduce încã tara "banditeste", cu amenintãri, cu insulte si intimidãri. Presedintele interimar l-a avertizat pe Traian Bãsescu, cã nu va scãpa de el decât dacã îl omoarã si cã va merge pânã la capãt si nu se va opri indiferent câte amenintãri îi vor fi adresate. Antonescu a precizat că, în acest sens, va folosi toate prerogativele presedintelui interimar. Băsescu s-a închinat, la auzul declaratiilor lui Antonescu. Nici Guvernul României, condus de partenerul său de coaliție, Victor Ponta, nu a scăpat de criticile președintelui interimar. Crin Antonescu, a declarat că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate și ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "amenințat și intimidat" în ultimele zile. Nu mã simt nici amenintat, nici intimidat a reacționat premierul!

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Nu ma simt nici amenintat nici intimidat, dar spun un singur lucru,ceea ce a spus si domnul Antonescu, colaboram foarte bine. Sigur ca presiunea principala si sarcina principala e pe umerii Guvernului si asa e normal sa fie. Presedintele in general are, sigur, au fost si cazuri diferite, presedintele, in general, are atributiile sale constitutionale, greul e pe Guvern. Deocamdata fac fata foarte bine si voi face si in continuare."

Antonescu a explicat că Executivul nu trebuie să organizeze vreun "minirecensământ", ci să aibă "acțiuni hotărâte", în baza legilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2