Date companie
 
 
 
 

Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2020
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : guvern, pnl, orban
 

Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

LUDOVIC ORBAN, lider PNL

"Echipa guvernamentală este propusă în aceeași componență ca și cea care a funcționat de la data de 4 noiembrie. Ne gândim și la soluții pentru a contracara un boicot fățis al PSD."


Birourile permanente ale celor două camere stabilesc acum data ședinței comune pentru învestirea Cabinetului, la cel mult 15 zile de la primirea programului și listei Guvernului. Va urma dezbaterea programului și analizarea listei Guvernului, în ședință comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor. Constituția mai prevede că după consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură. Este modul în care se pot organiza alegeri parlamentare, cerute de președintele Iohannis și susținute de PNL.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2