Date companie
 
 
 
 

PSD și UDMR nu s-au înțeles asupra pragului pentru folosirea limbilor minorităților în administrație

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iunie 2017
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, udmr, negocieri
 

PSD dă înapoi! Legile negociate de Partidul Social-Democrat cu UDMR, în schimbul susținerii moțiunii de cenzură, au fost retrase de pe ordinea de zi a Senatului. În replică, UDMR a decis să nu participe la votarea moțiunii. Legile vizau instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din România și două modificări la legea educației, vizând finanțarea de către stat a învățământului superior confesional la universitățile private și examen de capacitate și Bacalaureat diferențiat pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale. Cele două formațiuni nu s-au înțeles nici asupra pragului pentru folosirea limbilor minorităților în administrație.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

"PSD a renunțat la negocierile cu UDMR, după ce numeroși parlamentari, din opoziție, dar și de la putere, au criticat intenția conducerii PSD de a îndeplini cererile formațiunii etnicilor maghiari, în schimbul sprijinului pentru moțiunea de cenzură la adresa guvernului Grindeanu."

Deputatul PSD de Mureș Florin Buicu și cel de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, au anunțat, pe Facebook, că nu votează și nu vor vota niciodată ”ceva care sa aducă atingere țării și poporului” român, făcând referire la proiectele de lege susținute luni în Parlament de UDMR. Un mesaj similar a postat și deputatul PSD de Cluj Gabriel Horia Nasra. Pe de altă parte, deputații PMP au legat banderole tricolore, marți dimineață, de ușile cabinetului președintelui Camerei, Liviu Dragnea, pe care l-au acuzat că ”negociază lucruri de nenegociat” cu UDMR.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2