Date companie
 
 
 
 

Puși în așteptare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2023
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Vizita Karner Austria
 

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, vizită oficială la București! Ministrul român de Interne, Lucian Bode, subliniază că întâlnirea cu omologul său austriac dezgheață relațiile bilaterale dintre România și Austria!

LUCIAN BODE, ministrul român de Interne

"Vizita de astăzi este o continuare firească a activităților desfășurate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne din România și din Austria, structuri care s-au întâlnit la nivel tehnic, pe parcursul acestui an. Vizita de astăzi este, dacă vreți, o abordare pragmatică a temelor de interes pentru țările noastre. Acțiunile pe care le vom desfășura spre să contribuie la atingerea acestui obiectiv de țară al României, aderarea la spațiul Schengen."

Totuși, ministrul austriac de Interne a declarat că nu poate oferi încă o dată exactă privind aderarea țării noastre la spațiul comun de circulație.

GERHARD KARNER, ministrul austriac de Interne

"Repet de ce nu am putut să votez pe 8 decembrie pentru aderarea României la Spațiul Schengen. În primul rând, pentru că avem un sistem care nu funcționează. Interesul nostru bilateral e ca acest sistem să înceapă să funcționeze cu frontiere externe funcționale. De aceea suntem parteneri apropiați care lucrează împreună pentru aceste obiective. Primii pași i-am reușit, dar mai avem mult de lucru împreună."

Austria s-a opus, la finalul anului trecut, aderării României la Spațiul Schengen.


Puși în așteptare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2