Date companie
 
 
 
 

Puterea deține acum toate funcțiile importante în stat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, senat, revocare Mircea Geoana
 

Revocarea lui Mircea Geoană a fost transformată de Putere într-un mare avantaj. În acest moment, Coaliția detine toate functiile importante. După Traian Băsescu, șefa Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, este, în acest moment, al doilea om în stat, urmată de premierul Emil Boc. Scaunul de la Senat ar putea fi ocupat, dupa alegerile pentru noul lider, tot de un democrat-liberal. Pâna atunci, însa, Petru Filip se află, temporar, la conducerea Camerei Superioare. Filip are toate atributiile presedintelui Senatului, dar nu poate prelua functia de sef al statului, în cazul în care ar fi nevoie.

ILIE SÂRBU: senator PSD: "Cand ar trebui sa fie sedinta pentru numirea unui nou presedinte? Conform regulamentului, de indata! De indata e luni."

IOAN CHELARU: senator PSD: "Respectand decizia CCR, un singur grup parlamentar poate face propunere pentru functia de presedinte."

GYORGY FRUNDA: senator UDMR: "Ar fi rezonabil ca presedintele Senatului sa fie dat de UDMR, care este a doua forță a coaliției."

MIRCEA GEOANĂ: fost președinte al Senatului: "Stateam si ma uitam cata bucurie pe fețele lui Ponta si Antonescu (...) Dai afara un om care reprezintă ceva pentru electorat, dai si a doua functie in stat celor de la putere cand te lauzi ca vrei sa il suspenzi pe presedintele Romaniei."

Curtea Constituțională va discuta pe 7 decembrie contestația depusă de Geoană împotriva hotărârii Senatului privind revocarea sa din funcție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2