Date companie
 
 
 
 

Război între palate, în urma nominalizării lui Manda la Buget și a lui Biro la Cultură

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, guvern, buget, ministri, udmr, cultura, razboi, palate, politic, manda, biro, nominalizare, portofoliu
 

Nici nu s-a terminat încheiat bine disputa pe tema reducerii CAS, că între palate a izbucnit un nou război! Mărul discordiei: nominalizarea lui Claudiu Manda la Buget și a Rozaliei Biro la Cultură! După declarația susținută vineri-seară de președintele Traian Băsescu, în care și-a exprimat rezervele privind nominalizarea celor doi, premierul Victor Ponta a declarat că își menține propunerile ca Rozalia Biro și Claudiu Manda să fie miniștri și că va înainta alte nume doar dacă președintele le respinge pe cele actuale. Ponta a argumentat că declarațiile lui Băsescu nu au nicio valoare și nu vrea să comenteze afirmații "de cârciumă". Referitor la propunerile premierului pentru Buget și Cultură, președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că le consideră "nepotrivite". Șeful statului a explicat că Manda nu este potrivit pentru a prelua portofoliul greu , al Bugetului, din cauză că nu are experiența potrivită.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Cea mai complexă experiența a lui Iulian Manda e legată de funcția de director la Casa studenților din Craiova. Cea mai eficientă chestie de finanțe e legată de biletele rupte într-o zi de sâmbătă. Încerc să-mi imaginez discuția cu F.M.I., U.E. și Banca Mondială, cu cei doi miniștri, unul lângă altul, doamna Petrescu încercând să acopere golul de la C.A.S. și să rezolve problema M.T.O. cu sufletul, iar domnul Manda încercând să rezolve problema deficitului bugetar cu experiența de la Casa de Cultura a studenților din Craiova."

Traian Băsescu a explicat și de ce o consideră nepotrivită și pe Rozalia Biro.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "La Ministerul Culturii, doamna Rozalia Biro! De la dânsa am aflat, și a aflat toată România, că nu are niciun biped în familie și, de asemenea, am aflat tot de la dânsa, zilele acestea, că în România se nasc tot mai puțini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înțelegere perfectă a limbii române".

Șeful statului a precizat că reținerea sa nu are nicio legătură cu faptul că Rozalia Biro este etnic maghiar și că nu ar fi avut "nicio ezitare" dacă aceasta ar fi fost nominalizată la Transporturi, deoarece este economist și are experiență în administrația locală. Argumentele președintelui Traian Băsescu nu au clintit însă, decizia premierului Victor Ponta. În opinia șefului Executivului, specialiștii lucrează în ministere ca funcționari, iar miniștrii sunt oameni politici care își asumă decizii și au sprijin pentru aceste decizii, răspunzând politic pentru măsurile adoptate. Totodată, Ponta a arătat că Guvernul lucrează cu votul Parlamentului, iar președintele are doar atribuția de a verifica propunerile din punct de vedere legal. Potrivit Mediafax, și UDMR menține nominalizarea Rozaliei Biro pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Culturii, deși președintele și-a exprimat speranța că premierul va discuta cu liderii maghiari să vină cu altă propunere la Cultură, deoarece partidul are foarte mulți oameni de cultură care "i-ar putea reprezenta cu cinste pe această funcție". Președintele anunțase, vineri, că nu ar vrea ca numirile să ajungă la Cotroceni și să le respingă, deoarece, din câte îl cunoaște pe Victor Ponta, va veni cu nominalizări și mai proaste. Traian Băsescu i-a cerut premierului să se gândească bine și să facă alte nominalizari, până săptămâna viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Analize în plin război ( 25 Februarie 2022 )

  Conflictul dintre Ucraina și Rusia nu se va opri aici, consideră conf. univ. dr. Alba Popescu, specialistă în geopolitică și studii de securitate.

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole ( 30 Iunie 2021 )

  Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2