Date companie
 
 
 
 

Reacții pe scena politică, după respingerea urmăririi penale a lui Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2015
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, reactii, votul, hunor, camera, deputatilor, macovei, orban, predoiu, gorghiu, iohannis
 

Rezultatul votului din Camera Deputaților a provocat reacții virulente pe scena politică. Liberalii vor să conteste la Curtea Constituțională decizia Parlamentului în cazul Ponta. Ei spun că procedura urmată nu respectă legea și acuză majoritatea parlamentară că a obstrucționat justiția. În plen s-a votat raportul Comisiei Juridice, și nu cererea de urmărire penală, așa cum impunea procedura.

LUDOVIC ORBAN, deputat PNL ”Investigăm temeiuri solide pentru a ataca hotărârea la C.C.R. și o vom ataca, dacă găsim... Dar, indiferent de decizia C.C.R., din păcate, astăzi, PSD și majoritatea guvernamentală au arătat că nu le pasă de România, că nu vor ca în România dreptatea să fie înfăptuită de puterea judecătorească.”

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu susține ca premierul Victor Ponta "și-a comandat un vot în plenul Camerei Deputaților, pentru a se face scăpat de justiție”.

ALINA GORGHIU, copreședinte PNL ”M-aș fi așteptat ca măcar în al 12-lea ceas Ponta să spună plenului că își dă demisia, fără ca majoritatea PSD să îi protejeze imunitatea.”

Votul prin care deputații au respins începerea urmăririi penale a premierului are semnificația lansării "planului de desființare a justiției independente", următorul pas fiind "atacarea legilor penale, pentru a lipsi procurorii de mijloace", a afirmat, la rândul său, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu. Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că prin votul de marți ”PSD a băgat Camera Deputaților în grupul infracțional organizat”, ea spunând că, dacă ar fi nevinovat, premierul ar fi cerut chiar el deputaților să aprobe prin vot cererea DNA de încuviințare a urmăririi sale penale. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat și el că era mai bine dacă premierul Victor Ponta ar fi renunțat acum la guvernare, întrucât mai devreme sau mai târziu va ajunge în această situație, însă atunci daunele vor fi mult mai mari. Imediat după anunțul privind rezultatulul votului din Camera Deputaților, președintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta. Într-o declarație transmisă de Administrația Prezidențială șeful statului a precizat că Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție și că regretă că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar și s-a transformat într-un scut de protecție pentru Victor Ponta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2