Date companie
 
 
 
 

Reducerea vacanțelor în Parlament. Zboruri nelimitate pentru aleși

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : parlamentari, vacante, concedii
 

Vacanțe mai scurte pentru parlamentarii români! Senatorul PP-DD Vasilica Miron a pus gând rău concediilor interminabile din Legislativ, așa că a venit cu propunerea reducerii vacanței parlamentare de la trei luni la una singură. Ideea este copiată după modelul Parlamentului European.

VASILICA MIRON, senator PP-DDL: "Am fost trimiși în Parlament, nu să stăm acasă!"

Aleșii lucrează doar nouă luni pe an. Așa se face că în ianuarie, iulie și august parlamentarii stau acasă, pe banii alegătorilor. Inițiativa Vasilicăi Miron prevede ca senatorii să se mai poată bucura de vacanță doar în luna august. Ideea e cum nu se poate mai bună, cred unii.

CRISTIANA ANGHEL, senator PC: "Nu am nimic împotrivă, studenții încep și mai devreme, eu am propus să lucrăm cinci zile...din șapte și apoi în teritoriu..."

TUDOR CIUHODARU, deputat PP-DD: '' "La muncă, tovarăși!'' este îndemnul tuturor senatorilor! (...) E suficient să vă uitați cât muncește un parlamentar, eu îi invit la UPU 12 ore, să vadă cum se muncește în viața reală, că de parlamentari ne-am săturat!"

TONI GREBLĂ, senator PSD: "Trebuie modificată Constituția, pentru că sesiunile parlamentare sunt stabilite cu date de începere!"

Între timp, parlamentarii au un program aparte, format din multe zile libere, odihnă și deplasări. Cu atât mai mult cu cât ei au decis că, începând de acum, vor beneficia de mai multe zboruri interne, nu doar unul singur pe săptămână, așa cum era prevăzut în Statut.

VALERIU ZGONEA, președintele Camerei Deputaților: "Dacă de exemplu, e o reuniune NATO... în interesul țării. (...) Sunt deputați din Comisia Roșia Montană...vor plăti din buzunarul propriu, dacă sunt astfel de situații!"

Asta, în vreme ce aleșii din Ilfov vor să primească și ei diurna de deplasare de o sută de lei pe zi, precum colegii lor din alte județe, chiar dacă au doar câțiva kilometri de mers până la Palatul Parlamentului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste jumătate dintre români nu își permit o săptămână de vacanță pe an ( 20 Iulie 2020 )

  Sărăcie la cote maxime! Peste jumătate dintre români nu își permit o săptămână de vacanță pe an. Și din acest punct de vedere, România se află în topul statelor din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică, referitoare la anul trecut. Cu toate că România a făcut progrese la capitolul finanțe în rândul cetățenilor, a rămas statul din Uniunea Europeană cu cel mai înalt risc de sărăcie, chiar și la persoanele care au un loc de muncă.

 • Locuri de muncă vacante, în Spațiul Economic European ( 28 Februarie 2019 )

  Oferte de muncă în străinătate, pentru românii care doresc un trai mai bun și au curajul să se rupă de locurile natale! Aproape 800 de locuri de muncă sunt vacante în Spațiul Economic European. Cele mai multe sunt disponibile...

 • Oferte de muncă, în Spațiul Economic European ( 20 Decembrie 2018 )

  Aproape 1.900 de locuri de muncă vacante, în Spațiul Economic European! Cele mai multe joburi sunt oferite în Spania și Germania, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Sunt locuri de muncă, atât...

 • Locuri de muncă vacante în județele țării ( 14 Iulie 2018 )

  Peste 31.000 de locuri de muncă vacante, la nivel național. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe sunt în București și în județele Prahova, Arad, Cluj, Sibiu și Timiș. În schimb, în județele...

 • În pregătire, o nouă ordonanță pentru corectarea "defecțiunilor" privind indemnizațiile pentru mame și concediile medicale ( 19 Februarie 2018 )

  Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu le liniștește pe mamele nemulțumite din cauza indemnizațiilor. Asta, după ce mămicile au ieșit, duminică, în stradă, pentru a participa la un protest intitulat sugestiv "Ne furați viitorul!".

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2