Date companie
 
 
 
 

Reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei pune pe jar scena politica

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Romania, PDL, ponta, boc, antonescu, propunere, USL, reorganizare, administrativ, teritoriala
 

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă că nu există niciun obstacol din partea Uniunii Europene care să împiedice reorganizarea administrativ-teritorială a României. Există încă din 2003 un memorandum în Guvern, semnat de Adrian Năstase, în privința procesului de reorganizare administrativ-teritorială a țării. Între propunerile susținute de Adrian Năstase se afla inclusiv propunerea pe care PDL o susține astăzi, a precizat primul ministru. Emil Boc a afirmat, cu aceeasi ocazie, ca PSD nu a dat curs propunerii sustinuta de fostul premier Nastase de teama baronilor locali. Premierul a prezentat si varianta susținută de partidul său privind reorganizarea teritorială pe opt județe. Emil Boc a fost întrebat de ce propunerea de reorganizare susținută de PD-L nu a fost discutată întâi cu partenerii de guvernare de la UDMR, înainte de a fi prezentată public.

EMIL BOC, premierul Romaniei "Este viziunea PD-L, pe care o s-o discutăm în continuare cu toți partenerii de Coaliție, așa cum am spus, pentru a stabili atât conținutul cât și forma finală."

Pe de alta parte, tot sambata, USL a prezentat, la reuniunea alesilor locali, de la Sala Palatului, modelul de dezvoltare regională care prevede transformarea celor opt regiuni de dezvoltare în centre ale administrației, înființarea consiliilor regionale, desemnarea de către Guvern a 8 prefecți, schimbarea atribuțiilor Senatului, toate urmând a fi implementate etapizat, între 2012-2016.

VICTOR PONTA, președinte PSD "Avem cele opt regiuni de dezvoltare, care trebuie să devină centre ale administrației regionale. Trebuie să construim în perioada 2012-2016 instituții noi"

Despre proiectul USL de reorganizare administrativă a României, Emil Boc sustine că ar necesita modificarea Constituției, ar mări birocrația și ar duce la apariția unei noi structuri administrative: regiunea. Opoziția nu cedeaza, insa, criticilor Puterii si anunta ca va depune moțiune de cenzură și va organiza un amplu protest civil, in cazul in care Guvernul își va angaja răspunderea pe reorganizarea teritorială.

CRIN ANTONESCU, presedinte PNL "Nu există decât o singura reacție, un masiv protest civil. Atunci sute de mii de oameni trebuie să fie în stradă cerând anularea, cerând alegeri anticipate, cerând sfârșitul acestei dictaturi."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2