Date companie
 
 
 
 

Revitalizarea relațiilor româno-braziliene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Aprilie 2023
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Intalnire Iohannis Luiz Inacio da Silva
 

Angajament comun, între România și Brazilia, privind revitalizarea relațiilor dintre cele două state! Președintele României, Klaus Iohannis, și omologul său brazilian, Lula da Silva, au adoptat, în cadrul unei întâlniri oficiale la Palatul Itamaraty din Brasilia, Declarația Comună privind dezvoltarea relațiilor bilaterale.

KLAUS IOHANNIS, președintele României
"Acest document confirmă angajamentul reciproc pentru revitalizarea relațiilor noastre în anii următori și oferă, totodată, ghidajul și imboldul politic necesare extinderii contactelor între cele două țări, la toate nivelurile și în toate domeniile de interes reciproc. Am discutat, totodată, modalități de aprofundare a cooperării existente, dar și de extindere către noi domenii, precum cercetarea în domeniul agriculturii, digitalizare, schimbări climatice, educație și cultură, în beneficiul ambelor state."

Klaus Iohannis i-a prezentat omologului său consecințele conflictului din Ucraina, făcând apel la comunitatea internațională, despre care susține că are datoria să sprijine Ucraina pentru a respinge agresiunea și pentru a câștiga războiul de eliberare a țării. Președintele României se află, până pe 26 aprilie, într-o vizită oficială în America de Sud. După Brazilia, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu autoritățile din Republica Chile și din Republica Argentina.


Revitalizarea relațiilor româno-braziliene

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2