Potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor europarlamentare 2014, comunicate de Biroul Electoral Central la ora 17.00, Alianța PSD-UNPR-PC a obținut cele mai multe procente, 37,60 %, fiind urmată de PNL, cu 15 % și de PDL, cu 12,23 %. Marea surpriză a alegerilor este independentul Mircea Diaconu, care a obținut 6,81 %, rezultat peste cel obținut de UDMR, cu 6,30 % și de PMP, cu 6,21 %. În urma scrutinului de duminică, alianța PSD-UNPR-PC a câștigat 16 dintre mandatele pentru Parlamentul European. Printre eurodeputații care ne vor reprezenta la Bruxelles și Strasbourg îi regasim pe Corina Crețu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica sau Maria Grapini. PNL a câștigat 6 mandate, ce vor fi exercitate de Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber și Eduard Hellvig. PDL a caștigat 5 mandate, pentru Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu si Daniel Buda. UDMR intră în Parlamentul European cu două mandate, pentru Iuliu Winkler și Csaba Sogor și același număr de mandate a câștigat și PMP, reprezentat de Cristian Preda și Siegfried Mureșan. Singurul independent român care a câștigat suficiente voturi pentru a intra în forul legislativ al Uniunii Europene este Mircea Diaconu. Parlamentul European este compus din 766 de membri, care reprezintă al doilea cel mai mare electorat democratic în lume. Europarlamentarii sunt aleși prin scrutin direct, o dată la cinci ani. Alegerile europeralamentare 2014 au o importanță aparte, deoarece vin la finalul unei crize economice care a zdruncinat din temelii încrederea în valorile și idealurile pe care a fost clădit blocul comunitar.
Proaspăt ales la șefia Partidului Național Liberal, Ilie Bolojan promite acțiuni concrete, profesionalism și reconstrucția dreptei românești. După încheierea lucrărilor Congresului PNL, noul lider liberal a postat un mesaj pe Facebook. ”Pentru mine este...
Decizii importante luate la Consiliul Național al Partidului Național Liberal. Formațiunea liberală elimină aproape jumătate din posturile de conducere și introduce 19 reprezentanți regionali în noua structură executivă care va fi votată la Congresul din iulie. Comisia de Statut a PNL a propus restructurarea completă a conducerii partidului, prin instituirea unui Birou Executiv redus la 27 de membri, cu aproximativ 50% mai puțin față de structura actuală. Ilie Bolojan a prezentat la ședința PNL schimbările radicale pe care le propune. Principala noutate: reintroducerea demisiei de onoare pentru președinții de organizații care obțin ultimele 10 locuri la alegeri.
Nicușor Dan este președintele ales al României, în urma rezultatelor celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Conform datelor transmise de Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea tuturor proceselor verbale din secțiile...
Președintele PSD, fostul premier Marcel Ciolacu, a prezentat bilanțul guvernării. Potrivit fostului șef al Executivului, bilanțul cuprinde cel mai mare număr de angajați din istorie.
Retragere, în PNL! Fostul lider al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat că demisionează din Senatul României, dar nu a oferit detalii cu privind la motivele care l-au determinat să ia această hotărâre.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019