Date companie
 
 
 
 

Românii aleg mâine 32 de eurodeputați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, europarlamentare
 

32 de reprezentanți ai României vor ajunge în urma votului de mâine în Parlamentul European. Peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt asteptati la urne pentru alegerile europarlamentare. 572 de candidați sunt inscrisi pe liste, din partea a 15 formațiuni politice și opt candidați independenți concurează pentru a câștiga un mandat de eurodeputat. Votarea începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter: "Dacă vă aflați în localitatea de domiciliu, puteți vota numai la secția la care ați fost repartizat. În cazul în care vă aflați în altă localitate decât cea de domiciliu, puteți vota la orice secție și veți fi incluși pe lista electorală suplimentară. Pentru identificarea secției de votare la care ați fost repartizat, puteți accesa site-ul Autorității Electorale Permanente, cel al Biroului Electoral Central sau publicațiile tipările ale primăriilor, afișate în locurile publice."

Pentru alegerile de duminică au fost organizate 18.532 secții de votare în țară și 190 de secții în străinătate pentru alegătorii români aflați în afara granitelor. Eurodeputații sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, mandatul în Parlamentul European fiind de 5 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

  Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 • AUR, un istoric scurt, dar controversat ( 7 Decembrie 2020 )

  Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat.

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2