Date companie
 
 
 
 

Românii sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, europarlamentare
 

Peste 18 milioane de cetățeni cu drept la vot sunt așteptați, duminică, la urne, pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European. Campania electorală se va închide sâmbătă, la ora 7:00. Alegătorii se pot prezenta la urne duminică, de la ora 7:00 până la ora 21:00. În România sunt organizate 18.532 de secții de votare, dintre care 1245 în Capitală. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetățenii români aflați în străinătate vor putea vota în 190 de secții. Acestea vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice și consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, precum și în teatrele de operațiuni din Afganistan. De ce este important să votăm?

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: ”Peste 70% din legislația aplicabilă în România este adoptată în Parlamentul European, așa că europarlamentarii români au un rol important pentru țara noastră. Puteți vota și dacă nu vă aflați în localitatea de domiciliu, pe listele electorale suplimentare."

Cetățenii care vor să voteze trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Accesul acestora în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor. Alegătorul prezintă actul de identitate președintelui biroului electoral al secției de votare sau unui membru desemnat. Aceștia verifică dacă alegătorul este înscris în copia de pe lista permanentă sau de pe lista electorală specială. Alegătorul semnează în listă, iar pe baza semnăturii primește buletinul de vot și ștampila cu mențiunea ”votat”. Ștampila trebuie aplicată înăuntrul patrulaterului care cuprinde lista de candidați sau prenumele și numele candidatului independent pe care îl votează.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

  Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 • AUR, un istoric scurt, dar controversat ( 7 Decembrie 2020 )

  Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat.

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2