Date companie
 
 
 
 

Scandal la comisiile de culturã ale Parlamentului, pe șefia TVR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Octombrie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : restructurare, scandal, angajati, protest, consiliul, cultura, comisii, TVR, administratie, aviz, saftoiu
 

Scandal la comisiile de culturã ale Parlamentului, pe șefia televiziunii publice. Tensiunile au răbufnit după ce USL a cerut ca reprezentații propuși de partide în consiliul de administrație al televiziunii publice și care făceau deja parte din acest for sã nu mai fie audiați de legislativ. PDL s-a opus propunerii.


AMBIANȚÃ "- Fara sa o luati ca pe o critica, ca eu sunt artist, nu sunt politician ratat, am convingerea ca poate ati fi gasit un alt reprezentant al partidului. Asta e intrebarea mea! - O sa va rog daca mai aveti o intrebarea pentru doamna Mesesan s-o adresati. - Nu am! -  Nu suntem la talk-show. - Nu suntem! Asta e pentru circari."


AMBIANȚÃ "Ati facut solicitari la partidele politice sa nominalizeze persoane care sa evalueze angajatii? - Nu, nici vorba! Eu ma refeream la calitatea unor persoane. - Ati spus ca PDL nu a trimis oameni care sa spuna cine pleaca si cine ramane."

AMBIANȚÃ "Daca vorbim de cooptarea celor doi distinsi colegi in comisia care nu evalueaza angajatii TVR ci componenta comisiilor adica evaluatorilor, atunci sunt de acord."

Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a fost avizat favorabil, marti, de comisiile de cultura din Parlament, cu 23 de voturi "pentru" si doua abtineri, după audierea persoanelor propuse sa fie membri titulari si supleanti. Audierile au fost foarte tensionate, insa, in cele din urma, parlamentarii au votat "in bloc", la propunerea UDMR. În timpul audierilor și votului, circa 300 de angajați ai TVR protestau în curtea instituției din Dorobanți. Oamenii își exprimau, pentru a doua zi consecutiv, nemulțumirea față de criteriile pe baza cãrora urmeazã sã fie disponibilizați peste 800 de angajați.

DANIELA BUZURA ZECA, director, TVR Cultural "Suntem supradimensionați în acest moment, iar profesioniștii din TVR nu contestã disponibilizarea, ci maniera în care e fãcutã, restabilirea adevãrului fațã de închiderea lui TVR Cultural suspendat abuziv."

În plus, sindicaliștii din TVR cer întoarcerea lui Valentin Nicolau în funcția de președinte al televiziunii publice.

DANIELA BUZURA ZECA, director, TVR Cultural "A fost un manager eficient care a reușit sã livreze și programe cu prestigiu și de calitate."

În procesul de restructurare inițiat de echipa condusă de Claudiu Săftoiu, vor fi desființate 872 de posturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Protest al sindicaliștilor A.R.S.V.O.M., după anunțul ministrului Drulă privind desființarea agenției ( 5 Iulie 2021 )

  Protest, luni dimineață, în Portul Constanța, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare va fi desființată, iar atribuțiile...

 • Mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole ( 30 Iunie 2021 )

  Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2