Date companie
 
 
 
 

Scandalul generat de mesajul premierului maghiar, un rezultat al incalcarii diplomatiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Romania, ziua, Baconschi, mesaje, budapesta, oficiali, maghiarilor, diplomatie, autonomia
 

Scandalul in cazul mesajelor transmise de oficialii de la Budapesta, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, este un rezultat al incalcarii practicii impusa de diplomatie. Cel putin asa sustine ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, intr-o declaratie facuta la Târgu Mureș.

TEODOR BACONSCHI, ministrul Afacerilor Externe “În principiu si în practica oricãrui stat un mesaj oficial este transmis printr-un reprezentant oficial, deci în cazul nostru nu s-a respectat aceastã regulã. Nu-mi cereti sã fac comentarii despre continut; din punctul meu de vedere e un discurs privat, un discurs personal, subiectiv, care nu poate fi luat ca pozitie oficialã a oricãrui alt stat."

Șeful diplomației române mai precizeaza că discursul primului ministru Victor Orban, nu poate fi considerat a fi unul ofensator.

TEODOR BACONSCHI, ministrul Afacerilor Externe "Dupã îndelungate lupte de documentare, am separat declaratia propriu-zisã, mesajul pe care l-a transmis maghiarimii din toatã lumea, nu numai din România, de feluritele adãugiri care au fost amalgamate în presã. Orban era cât se poate de decent si n-avea, nu fãcea o referire specialã la România. Adicã presa a alimentat discursul."

Baconschi a mai adăugat că poziția de principiu a României nu s-a schimbat. Acceptăm autonomia culturală și procesul de descentralizare administrativă, dar nu și autonomia pe criterii etnice sau teritoriale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2