Date companie
 
 
 
 

Schimb de epistole între Emil Boc și Mircea Geoană, pe tema Legii educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : boc, scrisoare, legea, educatiei, geoana, asumarea
 

Premierul Emil Boc i-a răspuns prompt președintelui Senatului României, Mircea Geoană, care îi solicitase, prin intermediul unei scrisori, să determine Guvernul să-și retragă asumarea răspunderii pe Legea Educației. În demersul său, Geoană se baza pe argumentele Curții Constituționale.

EMIL BOC prim-ministrul României "Considerãm cã acest conflict s-a solutionat, prin faptul cã Parlamentul a acceptat citirea de cãtre prim-ministru a asumãrii rãspunderii, iar Opozitia a reactionat, conform Constitutiei, cu motiunea de cenzurã. Deci, pe de o parte, decizia Curtii este respectatã, a existat un conflict, dar s-a solutionat prin faptul cã Parlamentul a acceptat acest lucru."

Mircea Geoană a ținut să-i amintească premierului că CCR nu a reținut condiția urgenței, care să fi determinat luarea unei astfel de decizii din partea Guvernului, de vreme ce măsurile cuprinse în proiectul de lege intră în efectivitate începând cu anii școlari următori. Mai mult, CCR nu a reținut nici argumentul Guvernului potrivit căruia proiectul a înregistrat un blocaj la Senat, nici pe acela al unei inactivități parlamentare, a adăugat Geoană.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2