Date companie
 
 
 
 

Secțiile de votare din țară se vor deschide duminică, la ora 7.00 dimineața

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Noiembrie 2019
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : presedinte, alegeri, 2019
 

A început numărătoarea inversă pentru alegerile prezidențiale! Secțiile de votare din țară se vor deschide duminică, la ora 7.00 dimineața, iar cetățenii cu drept de vot își vor putea exprima opțiunile până la ora 21.00.

TORA APETRII, reporter
"Toți românii care au împlinit 18 ani și au un act de identitate valabil vor putea să-și exercite dreptul de vot la alegerile prezidențiale. În cazul în care nu vă aflați în localitatea de domiciliu puteți vota la orice secție din țară, pe listele suplimentare.”

În ziua votului, alegătorii își prezintă actele de identitate operatorilor de calculator, care preiau și introduc datele personale ale alegătorilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, conform hotărârii Autorității Electorale Permanente. Alegătorul primește un buletin de vot în interiorul căruia sunt listați toți cei 14 candidați la alegerile prezidențiale, pe două pagini, precum și partidul pe care îl reprezintă, acolo unde este cazul. Candidații sunt listați în ordinea stabilită prin tragere la sorți. Buletinul de vot trebuie să aibă, pe ficare pagină, ștampila circulară a Biroului Electoral Central. După ce a votat, alegătorul are obligația de a introduce buletinul de vot în urnă. În privința posibilelor probleme tehnice, STS a anunțat că echipamentele care asigură funcționarea sistemului de centralizare a proceselor verbale la alegeri sunt protejate de eventualele căderi și fluctuații de tensiune, iar Serviciul va asigura neîntrerupt asistență la sediul AEP, 24 de ore din 24.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din țară va avea loc pe 10 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 24 noiembrie. In diaspora, numărul românilor care au votat deja, l-a depășit pe cel al românilor care au mers la urne la turul 1 al prezidențialelor din 2014. Atunci, și-au exprimat dreptul la vot în total 161.262 de persoane. De data aceasta, românii din străinătate pot vota timp de trei zile, în cele 835 de secții deschise în acest scop.


Secțiile de votare din țară se vor deschide duminică, la ora 7.00 dimineața

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

  Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 • AUR, un istoric scurt, dar controversat ( 7 Decembrie 2020 )

  Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat.

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2