Date companie
 
 
 
 

Și a fost Congresul PSD...

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2019
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, congres
 

Reacțiile după Congresul extraordinar PSD nu au întârziat să apară! Liderii Partidului Social Democrat dar și cei din Opoziție au avut un cuvânt de spus după ce PSD și-a ales noua conducere, într-un congres care a durat ore întregi, la Sala Palatului. Delegații social-democrați și-au ales președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului. Site-urile de socializare au fost locul în care, fiecare, și-a postat părerea despre eveniment. Viorica Dăncilă a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de mulțumire dar și o promisiune de a reconstrui partidul.

"Mulțumesc, PSD! Încrederea voastră mă bucură nespus. Sunt mândră să vă fiu alături și să vă reprezint pe acest nou drum pe care pornim de astăzi. Începem reconstrucția partidului nostru și un nou program pentru România. Am arătat că, împreună, suntem puternici. Continuăm împreună!" a scris Viorica Dăncilă.

Dăncilă a declarat în fața presei că își propune ca în calitate de președinte al PSD să readucă partidul pe primul loc în opțiunile românilor, afirmând că Partidul Social Democrat este cel mai românesc partid.

Și Eugen Teodorovici, ales președinte executiv al PSD, a scris o postare prin care a mulțumit celor care l-au votat, dar și celor care nu l-au votat, spunând că votul lor va fi expresia dorințelor înfăptuite și motivația lui de a face mult mai mult decât ceea ce unii doar speră.

Mihai Fifor, ales secretar general al PSD a scris: "PSD a arătat astăzi că poate redeveni un partid deschis, un partid născut dintre oameni și dedicat lor. Începem de astăzi să reconstruim, alături de români, pentru români. Împreună, suntem mai puternici!"

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, consideră că congresul a demonstrat că PSD s-a întors la normalitate și le transmite celor care „au fost fluierați de o sală întreagă” că ar trebui să-și facă o autoevaluare și să-i lase și pe tineri în față.

Scorul surpriză obținut de Liviu Pleșoianu l-a transformat, într-o zi, în noua stea politică a PSD-ului. Pleșoianu, care s-a clasat pe locul al doilea după Viorica Dăncilă la alegerile pentru funcția de președinte al PSD, spune că nu se mai regăsește în noua linie ideologică a conducerii PSD, dar că în partid sunt mulți oameni de calitate cu care rezonează. Deputatul a declarat, că va candida cu siguranță la alegerile prezidențiale „într-un fel sau altul”. Tot pe un site de socializare, Pleșoianu a scris: "Am vorbit azi pentru ca vocea dumneavoastră să se facă auzită! Și s-a auzit... Fie să FIM, oameni LIBERI!"

Preocupați de Congresul PSD s-au arătat și politicienii din alte partide. Astfel, președintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat, că este cazul, de acum, ca social-democrații să se apuce se guverneze bine pentru că nu mai pot da vina pe nimeni.

„V-ați ales - foarte bine; gata cu "Epoca și Echipa Dragnea" - foarte bine; votul a fost democratic - foarte bine; gata cu `Statul Paralel` și `Europa e de vină`- foarte bine! Acum e cazul să vă apucați să guvernați bine - chiar de mâine - nu mai puteți da vina pe nimeni!`` a scris Victor Ponta pe Facebook.

Liderul PMP Eugen Tomac spune că un asemenea delir ca la congresul PSD doar la guvernele chineze de prin exil mai auzi și că, fără prea multe retușuri, ar putea fi scenariul unei comedii de succes.

Postările au continuat. "Pentru Marian Oprișan: și Banatul te-a fluierat!”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook, după ce Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost huiduit la congresul PSD când dorea să țină un discurs, el a urcat pe scenă, iar în momentul când a văzut că fluierăturile nu încetează, a renunțat să mai vorbească și a revenit în sală.

Și fostul europarlamentar Cătălin Ivan a comentat evenimentul pe pagina sa de Facebook. Tânărul politician consideră că PSD se apropie de trecerea în irelevanță. "Cei care țin discursuri, mesajele lor, jocurile de culise, lupta dintre contracandidați... totul în ansamblul său, nu reprezintă decât o butaforie, o copie tristă și de proastă calitate a ceea ce a fost cândva cel mai mare partid din România, cu bunele, dar mai ales cu relele lui. Ultimul vot anti PSD a avut loc pe 26 mai. În viitor, acest partid nu va mai fi în stare să stârnească nici măcar ură. Poate amuzament, în cel mai fericit caz. Mai mult ca sigur însă, indiferență", a punctat Cătălin Ivan.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proiect de modificare a legii privind RCA ( 6 Septembrie 2019 )

  Se schimbă regulile pentru decontarea RCA! Potrivit unei inițiative legislative PSD și ALDE, care modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, decontarea între asigurătorii RCA, în cazul unui accident...

 • Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament ( 29 August 2019 )

  PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând...

 • Nicolae Bacalbașa scandalizează cu un termen nazist adresat unui coleg parlamentar ( 28 August 2019 )

  Scandal în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, declanșat de pesedistul Nicolae Bacalbașa! Cunoscut pentru discursurile sale provocatoare, acesta a folosit un folosit de naziști pentru "non-arieni", cu semnificația de om inferior...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 • Viorica Dăncilă, desemnată candidatul PSD la prezidențiale ( 23 Iulie 2019 )

  Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale! Social-democrații au ales-o pe Dăncilă, cu majoritate de voturi, în ședința Biroului Permanent Național care a avut loc astăzi. Rezultatul votului va fi validat în Comitetul Executiv Național al PSD...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2