Date companie
 
 
 
 

Tăriceanu face primul pas către a treia suspendare a lui Traian Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Romania, basescu, suspendare, presedinte, senat, referendum, tariceanu, comunicat
 

Primul pas în demersul oficial pentru a treia suspendare a președintelui Traian Băsescu! Luni, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat printr-un comunicat că inițiază procedura de strângere a semnăturilor în scopul suspendării șefului statului! Potrivit legii, este nevoie de o treime din semnăturile tuturor parlamentarilor, pentru inițierea procedurii de suspendare. Șeful Senatului precizează în comunicat că, dacă Parlamentul votează pentru suspendare, atunci, referendumul pentru demiterea președintelui ar putea avea loc pe 2 noiembrie, odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Tăriceanu a precizat în mai multe rânduri că, în cazul în care demersul va avea succes, cea mai înaltă poziție în stat va fi preluată de șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
 
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Întrucât sunt angajat în cursa electorală, nu voi accepta să preiau funcția de președinte intrimar, pentru a nu se considera că încerc să obțin o poziție care să mă favorizeze și, atunci, în ordinea constituțională, cel care ar urma să preia funcția de președinte să fie președintele Camerei Deputaților."

ILIE SÂRBU, lider grup PSD Senat "Cetățenii români nu au câștigat nimic de pe urma conducerii României de către președintele Băsescu și, acum, pe ultima sută de metri, trebuia să le arate mai mult că pierd."

Inițiativa lui Tăriceanu este susținută și de premierul Victor Ponta, care a declarat că orice zi fără Băsescu e un rău mai puțin. La polul opus, Elena Udrea i-a acuzat pe Tăriceanu și pe Ponta că dau dovadă de "iresponsabilitate crasă", în condițiile în care peste două luni au loc alegerile. Totodată, liderul Partidului Mișcarea Populară precizează că plecarea lui Băsescu de la Cotroceni ar ajuta-o mult în campania electorală.

prin telefon: ELENA UDREA, președinte PMP "Dacă ar fi suspendat, ar aduce beneficiu mie, în primul rând! Ar mai rămane în competiție doar Victor Ponta și Mișcarea Populară, Elena Udrea și Traian Băsescu, pe partea cealaltă. Dar, cum să aruncăm în aer România, pentru campanie electorală?! E o iresponsabilitate la care eu nu mă raliez."

Liderii Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, susțin că demersul lui Tăriceanu este o "fumigenă", o "temă falsă", cu scopul de a arunca "praf în ochii românilor".

KLAUS IOHANNIS, președinte PNL "Deocamdată am auzit doar un fel de fumigenă din partea domnului Tăriceanu. Să facă bine domnia sa să depună documentele, și apoi discutăm!"

VASILE BLAGA, președinte PDL "Domnul Tăriceanu, probabil, are impresia că îi va folosi lui. Nu îi va folosi, pentru că românii s-au săturat de scandal. Românii nu își doresc astfel de acțiuni."

În acest moment, opinia generala în rândul Opoziției este că demersul lui Tăriceanu nu trebuie susținut.

LUDOVIC ORBAN, vicepreședinte PNL "Mi se pare pur și simplu o aberație! Cum să demiți un președinte care-și termină mandatul mai devreme de sfârșitul anului?! Cum să dai cu piciorul în cineva care este căzut la pământ?! Mi se pare o prostie fără margini!"

Tăriceanu cere suspendarea lui Băsesu pentru două presupuse încălcări ale Constituției: implicarea în campania electorală a PMP, atunci când s-a întâlnit cu Elena Udrea și cu alți lideri la Cotroceni și trădarea intereselor țării, prin intervenția în procesul de negociere al postului de comisar european, din partea României. Victor Ponta susține că știe ce va face Traian Băsescu, după ce va fi demis.

prin telefon: VICTOR PONTA, premierul României "După 20 decembrie îi va chema pe toți - Blaga, Iohannis, Udrea -, și le va spune că, acum, sunt eu șeful dreptei, șeful Opoziției, că voi nu sunteți în stare să câștigați nimic!"

Potrivit procedurii, dacă se va ajunge la referendum, șeful statului ar putea fi demis cu 50+1 din voturile valabil exprimate. Președintele Traian Băsescu a mai fost suspendat din funcție, în primul mandat, în anul 2007, precum și în cel de-al doilea mandat, în 2012. A scăpat, însă, de fiecare dată. Întrebat, acum, dacă îi este teamă de o nouă suspendare, șeful statului a declarat că intră în campanie și opozanților săi nu o să le fie bine, pentru că va avea capacitate uriașă de revitalizare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2