Date companie
 
 
 
 

Traian Basescu critica ministrii din guvernul Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 August 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : guvern, critici, traian basescu
 

Presedintele suspendat Traian Basescu ii critica pe ministrii schimbati din guvernul Ponta, dar si pe cei noi. Singura care a scãpat de vorbele dure ale presedintelui suspendat a fost Mona Pivniceru, propusã pentru functia de ministru al Justitiei.

TRAIAN BÃSESCU, presedinte suspendat: "Nu poti sa fii ministru in Romania fara sa citesti elementar legile cu care lucrezi. (....) Fie ca vorbim de Ioan Rus, de Dobre, fie ca vorbim de Stroe, vorbim de trei oameni care nu stiu carte."

Numirea lui Mircea Dusa la Interne a fost subiect de glumã pentru presedintele suspendat.

TRAIAN BÃSESCU, presedinte suspendat: "Domnul Dusa si-a pus in plina vara o caciula mare care ii cade pe ochi. (....) Omul pana nu se convinge nu crede."

Andrei Marga a fost si el aspru criticat de Traian Bãsescu.

TRAIAN BÃSESCU, presedinte suspendat: "Daca e ceva important e ca va fi remaniat Marga de la Externe care era o calamitate pentru Romania, (...) nepregatit pentru asemenea fucntii, cu idei putine lipsit de fantezie si credibilitate. (....) Ar fi lamentabil ca Guvernul Romaniei sa-l trimita pe Marga ambasadorul Romaniei la Berlin. (...) Se poate incerca ceva benin dar nu Berlin."

Presedintele suspendat nu vede cu ochi buni nici noua numire de la Externe.

TRAIAN BÃSESCU, presedinte suspendat: "Desemnarea lui Corlatean la Externe o alta mare eroare. (....) Este ministrul care a contrasemnat OUG prin care s-au redus atributiile CC."

La fel de criticat a fost si Dan Sova, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul.

TRAIAN BÃSESCU, presedinte suspendat: "Consider ca e o mare eroare desemnarea lui Sova in cabinet. (....) Avand in vedere reactiile care pot sa apara impotriva Guvernului ca urmare a declaratiilor antisemite pe care le-a facut."

În schimb, ministrul propus la Justitie, Mona Pivniceru, a fost lãudatã de Bãsescu.

TRAIAN BÃSESCU, presedinte suspendat: "Pot sa va spun ca din punct de vedere profesional are o buna reputatie. (....) Stiu ca apara independenta justitiei, iar pentru mine asta e cel mai puternic argument."

Pe de alta parte, Traian Bãsescu vrea un termen mai scurt pentru o decizie a Curtii Constitutionale în cazul referendumului.

TRAIAN BÃSESCU, presedinte suspendat: "Imediat ce Guvernul va depune listele utilizate la referendum voi face o cerere de modificare a termenului si de aducere a lui mai aproape in speranta ca acest lucru va scurta perioada de criza si de insecuritate economica in care ne aflam in momentul de fata."

O decizie a CCR ar trebui luata pe 31 august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Investigațiile medicale generale se pot face oriunde în țară ( 24 Noiembrie 2020 )

  Guvernul a aprobat, astăzi, o hotărâre care le permite asiguraților în Sănătate să beneficieze de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României. Practic, de la 1 decembrie...

 • Pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19 vor fi tratați acasă ( 23 Octombrie 2020 )

  Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede ca persoanele asimptomatice, care au fost confirmate cu noul coronavirus, precum și cele simptomatice, dar care nu au comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. 

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei ( 11 August 2020 )

  Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se întețește! Dacă până acum își anunțaseră candidatura Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, a venit și rândul lui Traian Băsescu să intre în cursă.

 • Criza Euthyroxului, departe de a fi rezolvată ( 7 August 2020 )

  Secretul dispariției Euthyroxului de pe piața farmaceutică românească, dezvăluit de președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu. Producătorul a ales să-l comercializezela în alte țări, la un preț...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2