Date companie
 
 
 
 

Traian Basescu, din nou la Cotroceni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 August 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : cotroceni, traian basescu, ccr, referendum
 

Traian Băsescu a revenit la Cotroceni, după 53 de zile de la suspendare! La mai bine de o lună de la referendum, decizia Curții Constituționale de invalidare a consultării populare din 29 iulie a fost citită în plenul Parlamentului și, publicată, apoi, în Monitorul Oficial. Astfel, Băsescu și-a reluat toate prerogativele de șef al statului. Dincolo de programul prezidențial, liderul de la Cotroceni se pregătește să devină socru mic la finalul săptămânii. Și asta după ce, în ultimele zile, a participat la Constanța la o întâlnire cu foștii colegi de la Institutul de Marină și a cinat cu soția la un restaurant din Herăstrău. Publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial a însemnat și plecarea lui Crin Antonescu de la Palatul Cotroceni, după 48 de zile de interimat. In acest timp, Antonescu a numit 5 miniștri, a condus o ședință a Consilului Suprem de Apărare a Țării, a ținut discursuri de la pupitrul Administrației Prezidențiale și a primit mai mulți oficiali străini. Ultimele acte semnate au fost decretele de eliberare din funcție pentru cei 7 consilieri numiți în perioada interimatului. Antonescu nu i-a predat mandatul lui Băsescu, pentru că a ales să plece în concediu în Italia. Și premierul Victor Ponta se află departe de țară. El participă până joi la cel de-al 24-lea Congres al Internaționalei Socialiste, care se desfășoară în Africa de Sud. Lucrările acestui congres încep, însă, exact în ziua în care Ponta va pleca din Cape Town spre România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest sindical la CCR ( 4 Decembrie 2019 )

  Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

 • Consultările la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier, continuă ( 14 Octombrie 2019 )

  Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare, privind desemnarea viitorului premier, continuă. Luni, președintele a avut consultări cu președintele Pro România, Victor Ponta, liderul ALDE...

 • Noile propuneri de interimari, respinse de președintele Iohannis ( 4 Octombrie 2019 )

  Premierul Viorica Dăncilă nu se lasă intimidată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numiri de noi miniștri. Ea a pregătit noi propuneri de miniștrii interimari și le-a înaintat către Palatul Cotroceni.

 • 14 candidați au fost admiși în cursa pentru alegerile prezidențiale ( 28 Septembrie 2019 )

  Lupta pentru Cotroceni este deschisă! Biroul Electoral Central a anunțat ordinea în care vor apărea, pe buletinele de vot, cei 14 candidați admiși în cursa pentru alegerile prezidențiale. 

 • Cătălin Ivan s-a înscris în cursa pentru Cotroceni ( 22 Septembrie 2019 )

  Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională, a depus, astăzi, la Biroul Electoral Central, lista cu peste 230.000 de semnături, care îi dau dreptul să participe la cursa pentru Cotroceni.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2