Date companie
 
 
 
 

Trei senatori americani, emisarii Congresului S.U.A. în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : parlament, senatori, bucuresti, militar, europa, ambasador, gaze, Rusia, congres, coruptie, Obama, nato, americani, Johnson, independenta, sua, sist, energetica, mccain, murphy, interviu, gandul, regiune
 

Trei dintre cei mai influenți senatori americani, au inclus România în agenda turneului european demarat în urmă cu o săptămână. Senatorii republicani, John McCain și Ron Johnson, și senatorul democrat Christopher Murphy, membri ai Comitetului pentru Relații Externe din Senatul Statelor Unite, s-au aflat sâmbătă și duminică în țara noastră, pentru a transmite mesajul SUA de susținere față de progresele înregistrate aici în domeniul militar și al indepedenței energetice, dar mai ales în lupta anticorupție. Pe lângă întîlnirile cu autoritățile de la București, congresmanii americani au acordat un triplu interviu ziariștilor de la Gândul, în care au atins câteva probleme nevralgice pentru România și întreaga zonă de Est și Sud-Est a Europei. Ei au remarcat slaba reacție a liderilor europeni și chiar a administrației Obama, față de ceea ce au numit agresiunea Rusiei în regiune.

JOHN MCCAIN, senator republican, S.U.A. “Nu cred că e nevoie să îi spun președintelui Obama cât de serioasă este situația, dar i-aș spune că, în opinia mea și a prietenilor noștri europeni, ar trebui să fie mult mai ferm decât a fost față de acțiunile lui Vladimir Putin”.

Oficialii americani au subliniat ca SUA, dar mai ales Europa trebuie să reinvestească fonduri în puterea militară a NATO și să relocheze inteligent resursele și capabilitățile militare ale Alianței din Vest către centrul și Estul Europei, pentru a contracara influența rusească. În plus, independența energetică față de Rusia, pe care McCain a numit-o „o benzinărie mafiotă care se dă drept țară”, devine prioritară, iar exploatarea gazelor de șist este un subiect de luat în calcul.

RON JOHNSON, senator republican, S.U.A. „Le-aș spune să se uite la ce face Vladimir Putin în Crimeea, ce face pentru a destabiliza estul Ucrainei, amenințarea cu Transnistria. Să se uite la problema geopolitică de a nu fi independent din punct de vedere energetic. Și apoi să măsoare asta cu ce se poate face într-un mod prietenos cu mediul, pentru a utiliza propriile resurse energetice. Trebuie să pui în balanță aceste obiective”.

Senatorii americani au mai spus că lupta anticorupție trebuie susținută în România și în Europa, pentru a permite astfel investitorilor să vină aici și astfel să spargă monopolul energetic rusesc. Republicanul John McCain a spus că restricționarea de către Parlament a anchetelor de corupție „afectează relația României cu SUA”, democratul Christopher Murphy a arătat că un Parlament care își protejează membrii de anchetele procurorilor este de neconceput în SUA și ar fi „luat în râs” la Washington. În ceea ce privește faptul că administrația Obama întârzie de un an și jumătate să nominalizeze un ambasador deplin la București, McCain a fost tranșant: „Ne este jenă!”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noile propuneri de interimari, respinse de președintele Iohannis ( 4 Octombrie 2019 )

  Premierul Viorica Dăncilă nu se lasă intimidată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numiri de noi miniștri. Ea a pregătit noi propuneri de miniștrii interimari și le-a înaintat către Palatul Cotroceni.

 • Moțiunea de cenzură, citită în fața unei săli de plen aproape goale ( 3 Octombrie 2019 )

  Moțiunea de cenzură, citită într-o sală aproape goală! Teoretic, senatorii și deputații trebuiau să fi în sala de plen, pentru a lua cunoștință de textul moțiunii de cenzură, depusă marți de parlamentarii Opoziției.

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 • Studiu privind consecințele apocaliptice ale unui război nuclear ( 26 Septembrie 2019 )

  Scenariu de coșmar! 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război nuclear între Statele Unite și Federația Rusă, doar în primele ore de la izbucnirea conflictului. Estimarea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2