Date companie
 
 
 
 

UDMR cere majorarea pensiilor și a salariilor, din luna aprilie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pensii, salarii, majorare, udmr
 

1 aprilie vine cu majorări de pensii și salarii! Chiar dacă sună a păcăleală, acest lucru trebuie pus în practică de cabinetul Ungureanu, altfel, UDMR va ieși de la guvernare, susține vicepreședintele formațiunii, Laszo Borbely.

LASZLO BORBELY, vicepreședinte UDMR "Am insistat foarte mult, atât la discuțiile cu FMI, cât și la discuțiile privind programul guvernamental, să introducem acest punct și eu sunt convins că, în luna aprilie, evident, având datele din primul trimestru, vom putea să mărim salariile și pensiile. Nu pot să va spun acum procent."

UDMR dorește ca, în cel mult o săptămână, să fie semnat un protocol al coaliției de guvernare, în care să fie incluse mai multe condiții.

LASZLO BORBELY, vicepreședinte UDMR "Vom încheia un protocol, sper într-o săptămână, cu termene clare, și dacă nu vor fi respectate, evident, atunci e și varianta de a părăsi coaliția. Nu e vorba de amenințări."

UDMR cere continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, deschiderea șantierului la Autostrada Târgu Mureș-Iași, înființarea unor linii cu predare în limba maghiară la universitățile multiculturale și îmbunătățirea legislației privind pensia de urmaș. Borbely a adăugat că UDMR nu este de acord cu reorganizarea aministrativ-teritorială a României, dar susține reforma în sănătate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Inechitatea pensiilor speciale, din nou în discuție ( 16 Februarie 2021 )

  În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari...

 • Ministrul Muncii anunță demararea operațiunii de recalculare a pensiilor ( 2 Februarie 2021 )

  Toate dosarele de pensie vor fi revizuite, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora. Este anunțul făcut, astăzi, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că operațiunea...

 • 5 milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni ( 28 Ianuarie 2021 )

  Pensiile românilor vor fi recalculate! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2