Date companie
 
 
 
 

UDMR vrea să negocieze cu USL intrarea la guvernare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Decembrie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, udmr, guvernare, declaratie, hunor, kelemen, USL
 

Rezultatele parțiale arată că UDMR poate intra în parlament, cu un scor cu puțin peste pragul prevăzut de lege. Cu 5,3% din voturi pentru Camera Deputatilor și 5,4% pentru Senat, minoritatea maghiară caută să consolideze speranța de a intra la guvernare, alături de principalul câștigător, USL. După declarația de duminică seara a copreședintelui USL; Victor Ponta, privind posibilitatea unor discuții cu UDMR "pentru a avea o majoritate constitutionala, guvernamentala si parlamentara care sa propuna reforme importante in anii care urmeaza", a venit reacția liderului UDMR, Kelemen Hunor, într-o conferință de presă susținută la Miercurea Ciuc.

KELEMEN HUNOR, președinte UDMR "Apreciez gestul domnului prim-ministru Ponta! Dupã ce vom afla rezultatele finale, vom începe, iniția discuții cu USL fiindcã noi considerãm important ca interesele valorile pe care le reprezentãm sã fie reprezentate la nivel parlamentar!"

Posibilitatea unei alianțe de guvernare cu UDMR nu este văzută, însă, cu ochi buni de unii useliști. Liberalul Puiu Hașotti, a declarat cã nu vrea o alianțã cu formațiunea lui Kelem Hunor, poziție împărtășită și de candidatul Uniunii Social Liberale, Gigi Becalii

prin telefon: GEORGE BECALI, candidat USL "Vezi, Doamne, UDMR-ul, avem nevoie de UDMR ca sã avem imagine mai bunã la Bruxelles! E fals! Nu are nevoie Ponta și USL, pentru cã la ora asta am deja zece, un grup de 10 deputați din PP-DD și chiar și din PDL, care vin alãturi de Becali. Voi face acolo în parlament grup Becali din PP-DD și PDL, care vom trece și peste 70%. Deci nu mai e nevoie de acea înțelegere cu UDMR, pentru majoritate constituționalã!"

Referitor la poziția exprimată de Puiu Hașotti, el a declarat cã este ferm împotriva unei alianțe la guvernare cu UDMR și a motivat afirmația spunând cã USL a promis electoratului cã UDMR va rãmâne în opoziție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2