Date companie
 
 
 
 

Ultimatum pentru premier de la PDL

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, victor ponta, autoritati locale
 

Democrat-liberalii vor să depună plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în funcție, dacă Executivul nu va returna banii reținuți primăriilor. Este vorba despre sumele primite de autoritățile locale de la fostul Cabinet Ungureanu, pe care actualul guvern a hotârât să le ia înapoi. Decizia a fost contestată de Avocatul Poporului, iar Curtea Constituțională a admis sesizarea. Magistrații Curții au decis că prevederile sunt constituționale doar în măsura în care se aplică sumelor care nu au fost utilizate.

ADRIEAN VIDEANU, membru PDL: "Guvernul Ponta se joacă cu legea. Premierul a decis unilateral că nu e e obligatoriu sã respecte decizia CCR și să restituie banii primăriilor. Motiv pentru care îl avertizăm public că, dacã în 24 de ore, nu pune în aplicare decizia Curții, PDL va depune plângere penală pentru abuz în funcție."

Replica premierului nu s-a lăsat așteptată.

VICTOR PONTA, premierul României: "Le doresc succes celor de la PDL!(…)Cred că toate aceste baloane de săpun nu vor ajuta foarte tare."

Potrivit lui Adriean Videanu, primele 30 de zile de la instalarea Guvernului Ponta arată ``un bilanț al bâlbelor, erorilor și abuzurilor``, fără onorarea promisiunilor făcute înainte de a ajunge la putere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fostul parlamentar, Mihail Boldea, condamnat la șapte ani de închisoare ( 31 Iulie 2018 )

  Fostul deputat PDL de Galați, Mihail Boldea, condamnat de magistrații Curții de Apel Iași la șapte ani de închisoare. Fostul parlamentar a fost judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe...

 • Ponta, despre plângerea de la Parchetul ICCJ: Eu am demisionat după Colectiv, mi-am asumat răspunderea politică ( 8 Noiembrie 2016 )

  Victor Ponta a reacționat la plângerea penală depusă la Parchetul instanței supreme, astăzi, de către părinții tinerilor morți în incendiul de la Clubul Colectiv! 

 • Premierul Victor Ponta și-a dat demisia ( 4 Noiembrie 2015 )

  Premierul Victor Ponta a demisionat, la o zi după uriașa manifestație de protest din București. Victor Ponta a declarat că își depune mandatul și că speră că demisia guvernului său satisface cerințele oamenilor care au fost în stradă și a adăugat că este nevoie de soluții raționale. Premierul demisionar Victor Ponta a anunțat că actualul Cabinet își va îndeplini atribuțiile până la formarea noului guvern.

 • Victor Ponta se pregătește pentru votul de mâine, din Camera Deputaților ( 8 Iunie 2015 )

  Soarta premierului Victor Ponta va fi decisă marți! Ședința de plen a Camerei Deputatilor privind solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta va începe la ora 10.00. Astăzi, la ora 16.00, premierul s-a prezentat la Comisia juridica pentru audiere. Victor Ponta a declarat, în cursul dimineții, după ce a participat la ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților...

 • Prima reacție a lui Victor Ponta după acuzațiile Elenei Udrea referitoare la numirea în funcție a Codruței Kovesi ( 31 Ianuarie 2015 )

  Victor Ponta, reacție la acuzațiile Elenei Udrea. Premierul spune că afirmațiile acesteia sunt fanteziste și că niciodată n-a negociat cu vreun politician numirea șefului Direcției Naționale Anticorupție în funcție. El a arătat că decizia pe care a luat-o s-a bazat pe faptul că instituțiile internaționale cu care România colaborează i-au transmis că este important pentru România să aibă în fruntea DNA o persoană cu credibilitate în acest domeniu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2