Date companie
 
 
 
 

Un congres, mai multe perspective

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Martie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, congres
 

Opt motive pentru organizarea Congresului PSD! Liderul social-democraților a explicat de ce s-au adunat delegații PSD la Sala Palatului. Liviu Dragnea a precizat că s-a încheiat primul an de guvernare, că există un nou Guvern, că trebuie stabilite metodele de punere în practică a programului de guvernare până în 2020, dar a vorbit și despre dezbaterile din spațiul public care au căpătat ”o violență extremă”. În timp ce Liviu Dragnea sublinia prioritățile programului de guvernare și consecințele lor pe termen lung, ajungând până în 2040, în fața Sălii Palatului câteva sute de oameni s-au strâns pentru a protesta împotriva liderilor PSD.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

"Peste 4000 de delegați social-democrați au venit la Sala Palatului pentru a-și alege președintele executiv, secretarul general și pe cei 16 vicepreședinți ai partidului. Ei au fost întâmpinați de câteva sute de protestatari care au cerut demisia liderilor PSD. Momentele tensionate nu au lipsit iar câteva persoane s-au ales cu amenzi după ce ar fi împiedicat forțele de ordine să-și îndeplinească obligațiile de serviciu."

AMBIANTA

VOXURI: "Am venit sa il sustinem pe președintel Dragnea."

AMBIANTA

Dacă afară atmosfera era încinsă, lucrurile nu stăteau mai prejos nici în interiorul Sălii Palatului, mai ales în timpul discursului președintelui Liviu Dragnea.

AMBIANTA APLAUZE

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD

AMBIANTA

"Toți suntem sub un asalt permanent și este bine să vorbim. E nevoie de concluzii politice, de concluzii economice pe care societatea le așteaptă, pe care noi le așteptăm și pe care tot noi, cei care guvernăm trebuie să le furnizăm. Dtele despre un an de mandat trebuie să vină din cifrele oficiale, nu de la ”emisiunile de seară” ale televiziunilor.// 

Cu toții vedem că dezbaterile din spațiul pubic au căpătat o violență extremă care blochează evoluția dialogului despre drepturi, valori și libertăți, care sufocă societatea și o dezbină. (..) Este consecința unei lupte între forțele democratice care au câștigat și care vor să exercite în mod legitim puterea și oameni și instituții care se substituie democrației.”

Dragnea a precizat că lupta se duce între cei care vor doar să modifice niște legi, pentu a ajunge la normalitate și adversarii politici. La rândul său, premierul Viorica Dăncilă, după ce i-a mulțumit președintelui Dragnea pentru că i-a acordat cuvântul, a prezentat măsurile pe care Guvernul intenționează să le implementeze, între care legea achizițiilor publice, legea finanțelor publice și modificarea legii redevențelor. Au existat și social-democrați mai puțin pasionați de discursurile liderilor, care au ieșit la o țigară, "de după". Spre nemulțumirea femeilor de serviciu, care au avut mult de muncă, în urma delegaților...« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2