Date companie
 
 
 
 

Un nou proiect de lege privind castrarea chimică a pedofililor generează noi controverse

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : proiect, parlament, lege, infractiuni, controverse, minori, sexuale, castrare, chimica, pedofili
 

Noi controverse pe tema castrării chimice în cazul pedofililor! Un nou proiect de lege, inițiat de câțiva senatori, prevede ca instanțele să dispună castrarea chimică în cazul infracțiunilor sexuale contra minorilor. Documentul a fost depus deja la Parlament.

prin telefon: CIPRIAN ROGOJAN, senator independent ”E foarte clar că prezentul proiect urmărește incriminarea violenței și abuzurilor sexuale asupra minorilor, stabilirea unor pedepse mult mai severe decât cele prevăzute în prezent, pentru infracțiunile cu privire la viața sexuală. E dur spus castrarea chimică! Până la urmă, e un tratament medical. Se aplică de instanța de judecată, ca măsură de siguranță.”

Noul proiect legislativ susține castrarea obligatorie a celor ce comit infracțiuni sexuale asupra minorilor, la finalul perioadei de detenție. Propunerea a stârnit, însă, controverse.

prin telefon: LUMINIȚA ADAM, deputat PP-DD „ Am mai spus-o și consider că aceasta reprezintă o pedeapsă corporală și nu cred că organismele internaționale ar fi de acord cu aplicarea acestei pedepse. Ce ne facem cu eroarea judiciară? Stimații inițiatori ai proiectului s-au gândit, au făcut așa o statistică de câte ori a fost Romania condamnată la C.E.D.O. pentru sentințe greșit date?”

prin telefon: GABRIELA FIREA, senator PSD ”Vom merge la comisiile de specialitate și vom îmbunătăți acest text. Dreptul copiilor este cel mai important. Drepturile acestora trebuie respectate. În general, drepturile persoanelor trebuie ingrijite.”

Alte inițiative asemănătoare au fost respinse, în trecut, de Parlament. Una dintre cele recente se află deja în dezbatere și prevede castrarea ca opțiune pentru condamnați, pentru a beneficia de o reducere la jumătate a pedepsei. Țări precum Danemarca, Suedia, Cehia și Polonia au introdus deja castrarea chimică, drept pedeapsă pentru pedofili.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2