Date companie
 
 
 
 

V. Ponta și F. Georgescu s-au întâlnit cu delegația comună a FMI, CE și Băncii Mondiale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Mai 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : fmi, guvern, acord
 

Acordul de principiu între noul Cabinet si delegatia comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale este finalizat, potrivit premierului desemnat Victor Ponta. Șeful noului Executiv și ministrul nominalizat pentru portofoliul Finanțelor speră ca marți să se aprobe scrisoarea de intenție, în prima ședință de Guvern.

VICTOR PONTA, premierul desemnat: "S-a negociat de Georgescu o extensie de 0,35% din PIB, suma suficientă pentru a acoperi proiectele pe care noi le-am considerat esențiale."

Ponta și Georgescu cred că oficialii europeni vor pleca spre Bruxelles cu un mesaj foarte clar de seriozitate.

FLORIN GEORGESCU, ministrul desemnat al Finanțelor: "De partea noastra s-a exprimat prin domnul Victor Ponta angajamentele ferme de a respecta obligatiile asumate si beneficiind de finantare internationala fără de care România nu poate mentine stabilitatea economica si financiara."

Victor Ponta a precizat că tranșa a doua de reîntregire a salariilor bugetarilor s-ar putea acorda fie în luna octombrie, fie în noiembrie. Delegația Fondului Monetar Internațional s-a întâlnit și cu membrii Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. Jeffrey Franks și colegii săi vor părăsi joi țara noastră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2