Date companie
 
 
 
 

Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu intră în cursa pentru Cotroceni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iulie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, psd, ponta, cotroceni, pnl, blaga, candidatura, tariceanu
 

Cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale, au apărut primii pretendenți care și-au anunțat intenția de a intra în cursa pentru Cotroceni. Este vorba de Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu. Victor Ponta a făcut anunțul la Orăștie, unde a avut loc o reuniune informală a social-democraților. Candidatul oficial al PSD la prezidențiale va fi desemnat, însă, la Consiliul Național al PSD, care va avea loc la începutul lunii august. Pâna atunci, în PSD e mobilizare generală și toate resursele vor fi concentrate pe câstigarea alegerilor din noiembrie.

VICTOR PONTA, președinte PSD "Eu le-am spus în fața colegilor mei că, dacă există sprijinul lor, sunt pregătit pe 1 august să le cer sprijinul, pentru a candida la funcția de președinte. Dacă sunt candidatul cu cele mai mari șanse să câștige, pe 1 august voi anunța dorința și hotărârea de a candida."

În cursa pentru Cotroceni s-a înscris și Călin Popescu-Tăriceanu, care a anunțat că vrea să intre în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni. Noua formațiune înființată de Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator, va începe să strângă semnături, dar și fonduri pentru campania electorală.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, președintele Senatului "Nu mai am nimic să mă decid. În această săptămână voi face anunțul simultan pentru lansarea partidului si candidatura mea la președinție."

PNL și PDL nu au decis, deocamdată, cine va fi candidatul comun în cursa pentru funcția supremă în stat. Liberalii au de ales între Klaus Iohannis și Crin Antonescu, pe baza unor sondaje de opinie în cadrul partidului. Ulterior, cel nominalizat de liberali va intra în competiția de desemnare a candidatului comun al parteneriatului dintre PNL și PDL. Președintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat că partidul își promovează în continuare candidatul, pe Cătălin Predoiu, până când analizele vor arăta cine va reprezenta dreapta în cursa pentru Cotroceni.

VASILE BLAGA, președinte PDL "- Ați fi de acord ca PNL să-i măsoare și pe Klaus Iohannis și pe Crin Antonescu? Noi, PDL-ul, n-am avea nimic împotrivă, este decizia lor, și eventual și PDL ar putea propune doi oameni. - Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi măsurat în acele sondaje ale dumneavoastră? - Dacă va fi membru al PDL-ului până atunci sau al PNL-ului, da."

Potrivit lui Vasile Blaga, PNL și PDL vor anunța candidatul unic la prezidențiale la începutul lunii august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2