Date companie
 
 
 
 

Victor Ponta vrea alegeri parlamentare în octombrie, dar PDL nu e de acord

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iunie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, ponta, alegeri, octombrie, parlamentare, noiembrie, preda, USL, boureanu
 

Propunerea premierului Victor Ponta de a organiza alegerile parlamentare în luna octombrie, și nu la termen, în noiembrie, așa cum ar fi normal, naște noi controverse în lumea politică. Un scenariu în care președintele să poată dizolva Parlamentul înainte de termen, presupune plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria și respingerea altor două guverne. Membrii USL nu au dat vreun semn că ar accepta această variantă, încercând să caute soluții de rezervă.

VICTOR PONTA, premierul României "Dacă faci alegerile la sfârșitul lui noiembrie sau începutul lui decembrie, iar ajungi de Crăciun cu bugetul și nimeni nu mai e atent la bugetul României. Există acea interpretare a unui articol din constituție, dar o să discutăm cu toate forțele politice raționale să nu ajungem de Sfântul Nicolae umblând prin zăpezi în campanie electorală."

Propunerea premierului nu pare a fi agreată de PDL. Fosta Putere sustine ca partidele nu se pot intelege intre ele sa incalce Constituția. În plus, chiar dacă s-ar ajunge la un acord politic, stabilirea datei alegerilor inainte de noiembrie nu ar rezolva problema încetării mandatului Parlamentului în funcție.

CRISTIAN BOUREANU, deputat PDL "Constituțional nu se poate. Poziția partidului a fost foarte clară. Este nevoie de implicarea președintelui. El poate dizolva parlamentul. Noi nu excludem acest lucru, dar se poate face doar cu respectarerea Constituției. Nu trebuie noi să fim de acord cu asta."

Mandatul actualului Parlament este de patru ani și expiră pe 19 decembrie 2012. Constituția prevede că noul legislativ se întrunește la cel mult 20 de zile de la alegerile parlamentare, care în mod normal ar fi programate la finalul lui noiembrie. Din punctul de vedere al europarlamentarului PDL, Cristian Preda, alegerile ar putea avea loc cel mai repede în 2 decembrie. Mai devreme de această dată, înseamnă alegeri anticipate și respectiv demisia guvernului, a precizat Preda.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

  Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 • AUR, un istoric scurt, dar controversat ( 7 Decembrie 2020 )

  Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat.

 • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

  Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2