Date companie
 
 
 
 

Votul pe moțiunea opoziției va fi dat în Parlament pe 27 octombrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : opozitia, parlament, motiune de cenzura, vot, Guvern Boc
 

Guvernul Boc este scos la tabla in fata Parlamentului pe 27 octombrie! Opozitia a depus textul motiunii de cenzura, iar documentul va fi citit in plenul legislativului pe 20 octombrie. O saptamana mai tarziu, va fi dat votul in legislativ. Documentul intitulat "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara" a fost semnat de 209 parlamentari.

VICTOR PONTA - presedinte PSD: "Așa cum au votat și pânã acum, n-avem dubiu în ceea ce-i priveste pe parlamentarii noștri și ai PNL si ai PC. Aveti grijã! PD-L va încerca sã fure si voturile propriilor parlamentari. Sã nu vinã la motiune, sunt în stare de orice!"

CRIN ANTONESCU - presedinte PNL: "N-am nici cea mai micã suspiciune cã vreun parlamentar, liberal va vota împotriva motiunii. Asa cum s-a întamplat si data trecutã, dacã existã dubii putem spune ca vrem vot la vedere!"

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustine cã nu se pune problema ca parlamentarii PD-L sã nu fie prezenti în salã la dezbaterea moțiunii de cenzurã, însã trebuie luatã o decizie în ceea ce priveste participarea la vot.

ROBERTA ANASTASE - presedinte Camera Deputatilor: "Nu se pune problema sã nu mergem la dezbaterea motiunii de cenzurã. Sigur, vom decide dacã vom participa efectiv la vot, dacã vom vota. Asta va fi opþiunea noastrã. În fond si dânsii trebuie sã demonstreze cã au o majoritate, nu?"

Reprezentantii UDMR spun cã vor fi de partea Puterii la votul pentru motiune, însã acceptã si invitatia PSD de a discuta despre o nouã majoritate. Si asta in cazul în care motiunea va fi adoptatã, iar Guvernul Boc, demis.

VERESTOY ATTILA - senator UDMR: "Noi sigur cã nu putem refuza nicio invitaþie politicã la o discutie, dar precizãm de la bun început: plecam de pe pozitia în care suntem parte a Coalitiei guvernamentale si nu suntem în situatia de a discuta votul împotriva noastrã. Deci este foarte clarã pozitia UDMR și rãmânem pe aceastã pozitie pânã când nu se întâmplã ca sã existe o altã majoritate care sã aibã un program credibil si care sã fie agreat de UDMR."

Opoziția spune că, Dacă moțiunea de cenzură va trece, va forma un guvern de criza si va organiza alegeri anticipate in cel mult sase luni. De asemenea, PSD si PNL vor sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat ( 12 Martie 2020 )

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înaintea ședinței de plen a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului, care trebuia să înceapă la ora 16:00. Președintele Klaus Iohannis...

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, citită în Parlament ( 3 Februarie 2020 )

  Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", depusă de PSD și UDMR, a fost citită, astăzi, în Parlament! La finalul ședinței, premierul, Ludociv Orban a anunțat că parlamentarii...

 • Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament ( 30 Ianuarie 2020 )

  PSD și UDMR s-au ținut de cuvânt și au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Moțiunea are ca argument încalcarea gravă a standardelor electorale. În textul moțiunii se arată că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2