Date companie
 
 
 
 

Campionii semimaratonului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2022
Categorie : Sport | Cuvinte cheie : Premiere semimaraton Bucuresti
 

Bucuria sportului s-a resimțit și astăzi, în Piața Constituției, unde cea de-a 11-a ediție a Semimaratonului Bucureștiului a ajuns la final. Toți alergătorii, atât amatori, cât și atleți profesioniști, înscriși în cursele de rezistență au trecut cu bine linia de sosire, iar finalul evenimentului a fost marcat de festivitatea de premiere.

FLORINA ILICEA, reporter
”Iată, după cum puteți vedea, am trecut și eu linia de sosire, de unde am primit și această frumoasă medalie, pentru încheierea cursei. Aici este, așadar, punctul de întâlnire al miilor de alergători, care au pornit, în această dimineață, în cursele de 10, 21 de kilometri și ștafetă, la Semimaratonul Bucureștiului. Marele câștigător va primi și un premiu în bani, în valoare de 2.500 de euro.”

Podiumul atât la masculin, cât și la feminin, a fost ocupat de atleți africani. Mcungo Panuel a venit din Kenya și este marele câștigător al cursei de 21 de kilometri. El a înregistrat un timp record, de o oră, două minute și 28 de secunde.”

MCUNGO PANUEL, câștigător locul I
”Mă simt bine, a fost o cursă grea, am alergat împreună cu colegii și prietenii mei, iar acum, în final, avem nevoie de odihnă. Vreau să mulțumesc tuturor, pentru că este cu adevărat minunat pentru mine să mă aflu aici.”

Pe primul loc la feminin a fost Nahimana Cavaline din Burundi, cu timpul de o oră 11 minute și 33 de secunde. Multipla campioană mondială la atletism și fostă reprezentată a României la Jocurile Olimpice, Ancuța Bobocel, a obținut locul al patrulea cu timpul de o oră, 13 minute și 39 de secunde.

ANCUȚA BOBOCEL LĂDARU, campioană la atletism

”Este o onoare pentru mine să fiu prezentă pe această medalie. Este a șaptea ediție la care particip, chiar am și recordul acestui traseu. A fost o zi minunată astăzi, am avut oportunitatea să alerg cu sportive de elită.”

Demonstrând faptul că pasiunea pentru sport nu are limite, cel mai în vârstă participant la ediția din acest an a semimaratonului are nu mai puțin de 81 de ani.

”Mă antrenez de 23 de ani, adică după ce am ieșit la pensie.
- Cât timp vă antrenați?
- De două ori pe săptămână, câte o oră, o oră jumate, două.”

LAURENȚIU MIHAI, organizator eveniment

”Cursele de anul acesta, în primul și în primul rând, au reconfirmat statutul de cel mai rapid semimaraton din România și unul dintre cele mai rapide din regiune. Timpii sunt foarte buni, sunt apropiați de recordul de cursă.”

Participanții spun că experiența a fost una plăcută că vor continua să se antreneze, atât pentru propia sănătate, cât și pentru a se înscrie la marele maraton al Bucureștiului, care va avea loc în perioada 8-9 octombrie.


Campionii semimaratonului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2