Date companie
 
 
 
 

Performanță în sport, la Cumpăna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2022
Categorie : Sport | Cuvinte cheie : Club sportiv Cumpana
 

Performanță la nivel înalt, și în mediul rural! Sportul reprezintă un adevărat stil de viață în comuna Cumpăna, din județul Constanța, unde autoritățile locale pun pe primul plan dezvoltarea copiilor prin investiții importante în acest domeniu. Clubul Sportiv Victoria Cumpăna deține trei săli de sport, un stadion de fotbal, cu o capacitate de 860 de locuri, prevăzut cu nocturnă și tribună acoperită, două terenuri de tenis de câmp, un teren de volei, un teren de baschet și un teren de handbal. Clubul sportiv reunește, în total, șapte ramuri ale sportului, fotbal, scrimă, șah, rugby, lupte, gimnastică ritmică și tenis de câmp.

ION RĂUȚĂ, președinte, Clubul Sportiv Victoria Cumpăna

"În cadrul clubului avem deschise șapte secții, șase care se ocupă numai cu copii. Practic, la noi în comună, sportul este un mod de viață și încercăm, pe lângă pregătirea sportivă, să zicem, să luăm copii de la inițiere, să-i ducem spre sportul de performanță, dar nu numai atât, să încercăm să implementăm pentru ei sănătate, disciplină, educație."

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna

"Sportul este un mod de viață la Cumpăna. Sportivii Clubului Sportiv Victoria Cumpăna își desfășoară activitatea într-un complex sportiv intitulat Centenar 2018, fiind construit și dat în folosință în anul Centenarului."

În prezent, aproximativ 400 de copii activează în cadrul Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, iar performanțele nu întârzie să apară.

ION RĂUȚĂ, președinte, Clubul Sportiv Victoria Cumpăna

"Avem campioane naționale la gimnastică ritmică, câștigătoare de cupe ale României, bineînțeles la nivel de copii, juniori 2, 3 și 4, sau la începători, la mica gimnastică. Avem campioni naționali la rugby, la mini rugby, la 10 și 12 ani. Avem campioni naționali sau câștigători de Cupa României la lupte, tot la nivel de copii. Avem și la fotbal vicecampioni la Cupa Satelor, la penultima ediție. La ultima ediție am ajuns pe locul șase, din 1000 și ceva de comune, anul ăsta am terminat pe șase, iar acum doi ani, înainte de pandemie, am terminat pe locul 2."

Performanța nu se oprește însă, aici. Președintele Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, Ion Răuță, are drept obiectiv, pentru anul viitor, înființarea unei noi secții, de handbal, care să formeze noi campioni și să ducă numele comunei constănțene chiar și peste hotare. Ion Răuță este un sportiv de performanță, fost fotbalist, care a evoluat, de-a lungul timpului, la echipe precum Farul Constanța sau Dunărea Călărași. După finalizarea carierei de fotbalist, Ion Răuță a activat ca antrenor de portari, timp de 20 de ani, la Farul Constanța, iar ulterior, a ajuns să antreneze și în țări arabe, precum Irak, Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite.


Performanță în sport, la Cumpăna

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2