Date companie
 
 
 
 

10.000 de oameni au protestat în Piața Universității din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, Rosia Montana
 

Pentru a opta seară consecutiv, protestatarii s-au strâns în Piața Universității, unde au scandat lozinci împotriva exploatării aurului cu cianuri de la Roșia Montană. Peste zece mii de oameni au mărșăluit prin centrul Capitalei și au lovit cu peturi de asfalt. Oamenii se tem că, în urma exploatării, ne vom alege cu un adevărat dezastru ecologic.

VOX: "-Un manifest împărțit în trei-patru grupuri e greu să schimbe ceva în țară. -Credeti că cu 10.000 se rezolvă situația? -Nu, trebuie să iasă lumea pe stradă!"

În timp ce mărșăluiau spre Piața Romană, manifestanții au făcut apel la oamenii ieșiti la balcoane să li se alăture.

AMBIANȚĂ (din marș- strigă la oamenii de la balcoane să li se alăture)

Protestatarii au revenit în Piața Universității, unde au rămas până la trei dimineața. Mai bine de cinci ore, circulația în zonă a fost paralizată. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară, printre care Cluj-Napoca, Brașov, Alba Iulia, Bistrița, Suceava și Iași. Investiția de la Roșia Montană, blocată de mai mulți ani din cauza disputelor privind protecția mediului, a fost inclusă în urmă cu o lună în Planul Național de Investiții și locuri de muncă, lansat de Guvern. Compania Roșia Montană Gold Corporation deține cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur și 1.600 de tone de argint.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2