Date companie
 
 
 
 

100 de cadre medicale, imunizate astăzi la Spitalul Universitar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, vaccin, universitar
 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început astăzi și la Spitalul Universitar din Capitală! Primii care s-au imunizat au fost medicii cei mai expuși – medicii de la UPU, din ATI și din Blocul Operator.

ANDREI GEORGESCU, medic
"Sunt ok, nu am simțit nimic când mi s-a făcut vaccinul, deși asistenta avea emoții. Nu ne mai văzusem demult deși ne știam și ne iubeam profesional. Sunt mândru că am fost invitaț și am fost primul vaccinat în Spitalul Universitar, instituție pe care o iubesc. Poate devin mai liniștit pentru că perioada asta de aproape un an de zile a însemnat ca pentru toată lumea restricții, stat în izolare, lipsa prietenilor, lipsa socializării de care avem nevoie toți.

În total, astăzi, au fost vaccinate 100 de cadre medicale.

SILVIA NICA, medic
"Eu zic că se vede luminița de la capătul tunelului pentru noi cei care îngrijim pacienții Covid. Să șțiți că pe la noi prin Unitatea de Primiri Urgențe au trecut până acum în jur de 2500 de pacienți pozitivi și care în mare parte dintre ei au fost îngrijiți medical și cu ceea ce implică terapie intensivă la noi în UPU, mulți dintre ei, deci am văzut și vedem în fiecare zi ce înseamnă această boală.

VOX: "Cum vă simțiți după vaccin? Foarte bine, chiar foarte bine. Le recomadați persoanelor să se vaccineze? Sigur! Cred că e un pas înainte de a ajunge la normalitate, eu cred că toată lumea trebuie să se vaccineze."

VOX: "Ați făcut cu câteva minute în urmă vaccinul. Cum vă simțiți acum? Foarte bine, nimic deosebit, doar emoție, emoții și speranțe că va fi bine atât."

Cadrele medicale au primit și adeverința de vaccinare după ce s-au imunizat. În perioada următoare va fi vaccinat tot personalul Spitalului Universitar. În plus, vor fi vaccinați și medicii rezidenți, dar și studenții Facultății de Medicină care își vor desfășura stagii clinice, precum și studenții din preclinic. Tot astăzi a început campania de vaccinare și la Spitalul Marius Nasta. Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 180.000 de doze de vaccin, livrate României săptămâna viitoare ( 22 Ianuarie 2021 )

  180.000 de doze de vaccin vor ajunge în țară, săptămâna viitoare, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acestea se adaugă celor 130.000 care mai sunt în prezent în depozite.

 • Temeri legate de eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului și de perioada de imunitate ( 20 Ianuarie 2021 )

  Producătorii vaccinurilor Pfizer și Moderna, aprobate în Uniunea Europeana și folosite și în România, susțin că produsele lor au o eficacitate de circa 95% în prevenirea simptomelor ușoare și severe ale bolii COVID-19.

 • Autoritățile vor vaccinarea a 10.400.000 de români până în septembrie ( 16 Ianuarie 2021 )

  Premierul României s-a vaccinat împotriva COVID-19! Florin Cîțu s-a imunizat sâmbătă dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală. Șeful Executivului a venit îmbrăcat cu un tricou pe care era scris mesajul „Împreună învingem pandemia”.

 • Ne-a părăsit Bogdan Stanoevici ( 12 Ianuarie 2021 )

  Bogdan Stanoevici nu mai este printre noi. Actorul și omul politic Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a decedat în această dimineață.

 • Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid-19 ( 11 Ianuarie 2021 )

  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a vaccinat anti-COVID! Raed Arafat a mers la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2