Date companie
 
 
 
 

100 de oi căzute pradă unei haite de lupi, într-o noapte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oi, lupi
 

O haită de lupi a făcut prăpăd la o stână din județul Arad! Fiarele au atacat o sută de oi în Agrișul Mare și au făcut o pagubă de 40.000 de lei. Proprietarul animalelor a povestit că nici măcar nu a avut timp să reacționeze.

AMBIANȚĂ: "Le-a rupt, le-a luat din fața mea. Nu am putut controla, că erau mulți. Până în zece am putut să număr."

VOX, vecin: "Pe-aici au venit, pe vale, au intrat pe-aici și au intrat pe oi. (...) Au rupt toată poarta, au ieșit și de-aici au mânat în sus."

Cadavrele animalelor erau răspândite prin toată pădurea. Alte 40 de oi sunt dispărute, iar dintre cele care au mai rămas în viață, multe sunt rănite.

AMBIANȚĂ: "E rănită foarte rău. I-a rupt piciorul și i-a mâncat mușchiul."

VOX: "Berbeci de 25 de milioane luați de la Hațeg și nu ne bagă nimeni în seamă."

Weekend-ul trecut, la mai bine de zece kilometri distanță, în Lipova, a fost organizată o vânătoare timp de trei zile. Autoritățile spun că e posibil ca lupii să se fi speriat de focurile de armă și să fi migrat spre Agrișul Mare, unde au atacat turma de oi.

ADRIAN LUCA, vânător: "Pe acele fonduri au avut loc vânători succesive joi, vineri, sâmbătă, probabil migrația acestor lupi s-a făcut spre alte fonduri."

Ciobanii se plâng că nu se pot apara de fiare, mai ales că legea nu le permite să aibă mai mult de doi câini la stâna. În plus, lupul este animal protejat de lege și nu poate fi omorât.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Doi lupi, filmați într-o pădure din Piatra Craiului ( 23 Martie 2021 )

  Imagini spectaculoase în Parcul Național Piatra Craiului! Doi lupi au fost filmați într-o pădure, de camerele de monitorizare a faunei montate de specialiștii Regiei Naționale Romsilva, care analizează culoarele de trecere dintre Piatra Craiului și Bucegi. 

 • Anchetă în cazul oilor înecate în Portul Midia, îngropate pe un teren viran ( 21 Ianuarie 2021 )

  O nouă anchetă în cazul tragediei din noiembrie 2019, când peste 14.000 de oi au murit înecate, după ce nava pe care se aflau a eșuat, în portul Midia. Reprezentanți ai firmei tulcene care a fost angajată să incinereze...

 • Operațiune de aducere la mal a navei cu 14.000 de oi, răsturnată în Marea Neagră ( 25 Noiembrie 2019 )

  Autoritățile au reluat, astazi, operațiunile pentru aducerea la mal a navei răsturnate, ieri, în Portul Midia. Operațiunea presupune înlăturarea de pe partea superioarpă a vaporului a încărcăturii, pentru a putea fi remorcat.

 • Cioban călcat cu mașina, pe un câmp de lângă Bacău ( 19 Aprilie 2019 )

  Imagini șocante surprinse la Bacău! Un cioban a fost urmărit și călcat cu mașina pe un câmp de la marginea orașului. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale soției și rudelor ciobanului, care au și filmat scena. Șoferul se certase...

 • Boala oii nebune decimează turmele de mioare din România ( 1 Noiembrie 2018 )

  Zootehnia românească primește o nouă lovitură! În plin dezastru provocat de pesta porcină africană, "scrapia" sau "boala oii nebune" face ravagii printre ovine! Până acum, au fost confirmate focare în 5 localități din județul Sibiu...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2