Date companie
 
 
 
 

15% din români au acumulat în 2011 noi datorii pentru plata unor credite mai vechi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, banci, datorii
 

Mulți dintre români sunt înglodați în datorii! Unii au mari probleme în a-și achita ratele către bănci, alții- ca să-și plătească facturile curente. Pentru a scăpa de o datorie mai veche, unul din 7 români a hotărât anul trecut să acceseze un nou credit. Mai puțin de 8 la suta dintre ei au încredere în recuperatorii de creanțe sau în bănci pentru găsirea unei soluții de a plăti rate mai mici.

ISABELA IACOB, dir. gen. firmă de recuperare creanțe: "Dacã înainte un client plãtea 500 sau 600 de ron în cadrul unui plan de rambursare pentru un credit, în momentul preluãrii de cãtre compania noastrã, dobânda i s-a redus de la 25% la 16%, iar rata i s-a redus la 300 de ron."

Unii clienți care ajung pe mâna recuperatorilor de creanțe sunt, însă, executați silit, mai ales dacă datoriile sunt mai vechi de o jumătate de an. Potrivit datelor Biroului de Credite, 1,3 milioane de români, adică aproximativ o treime din cei care au credite la bănci, au de rambursat douã sau mai multe împrumuturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2