Date companie
 
 
 
 

150 de candidați la admiterea de la Medicinã contestã examenul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, carol, contestatii, candidati, admitere, medicina, umf, facultatea, davila, intrebari, grila, subiecte
 

Seria scandalurilor care zguduie școala românească a culminat în săptămâna, care se încheie, cu cel de la admiterea la Facultatea de Medicinã din București, instituție universitară de elită și una cele mai cãutate, de cãtre absolvenții de liceu. Circa 150 de candidați au contestat modul în care au fost formulate subiectele la examen. Candidații susțin că au fost nedreptãțiți, din cauză că unele întrebãri au fost greșite și au fost și subiecte care nu se regăseau în programa pentru examen. În plus, mai spun concurenții, nu li s-a comunicat baremul de corectare și au constatat că nu pot depune contestații.

VOX "Sunt pãrinți ce declarã cã au fost multe inadvertențe, între ce era în manual. Ce cerem, acum, e sã se afișeze în mod oficial întrebarea și rãspunsul aferent. Nu înțeleg de ce e ocultism în prezentarea baremului de corectare, atata tot!"

VOX "Dânșii nu ne acceptã contestațiile. Noi am venit ieri sã depunem contestație, iar dânșii ni le resping. Au spus cã acele contestații pentrut întrebãri se puteau depune numai în ziua examenului. Copilul meu a ieșit la unu din examen. Porțile erau închise."

MIHNEA COSTOIU, ministrul delegat pentru Învãțãmântul Superior "Nu s-a scanat bine un document, în grila pe care copiii au dat rãspunsurile. Sunt cele mai multe nemulțumiri, și, unele legate de întrebãri, dar vor fi clarificate de Universitate! Doamna director de la Facutatea de Medicinã a scris cã sunt douã întrebãri, care au fost tehnoredactate greșit, iar cei de la Biologie au primit douã puncte în plus. E o problemã uzualã, dar e important că, în timp util, universitatea a constatat acest lucru!"

Ministrul Mihnea Costoiu a mai precizat că, din punct de vedere procedural, Universitatea de Medicina și Farmacie "Carol Davila" a respectat toate normele. Anul acesta, la U.M.F. "Carol Davila" s-a înregistrat cea mai mare concurență de după '89. Examenele de admitere la facultîțile din cadrul Universității au avut loc miercuri, 24 iulie. Rezultatele finale si lista candidatilor admisi au fost afisate joi la avizierele facultatilor, cand au putut fi depuse si contestatiile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • Conferință pe tema securității, la Universitatea ”Carol I” ( 25 Iunie 2021 )

  ”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2