180.000 de doze de vaccin vor ajunge în țară, săptămâna viitoare, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acestea se adaugă celor 130.000 care mai sunt în prezent în depozite. Până în 8 februarie, 500.000 de persoane sunt programate pentru imunizare. Potrivit coordonatorului campaniei, primele două săptămâni din februarie vor fi complicate. Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi seară, și câte doze de vaccin a contractat România de la Moderna, Pfizer și AstraZeneca. Astfel, de la Pfizer sunt contractate peste 20 de milioane de doze, de la Moderna 3,5 milioane, iar de la AstraZeneca vor fi achiziționate 12 milioane, dacă aplică procentul de 4,3%. Gheorghiță a mai precizat că ținta până în septembrie este vaccinarea a peste 10 milioane de persoane. Referitor la înscrierea pentru vaccinare, coordonatorul campaniei a declarat că, de exemplu, miercuri, erau 30.000 de persoane pe secundă care accesau platforma de programare la imunizare. El a explicat că platforma, din punct de vedere tehnic, nu a avut probleme, însă,că toate update-urile se fac cu platforma în stare de funcționare, ceea ce este destul de greu. Platforma rezistă la numărul de accesări, dar, pentru că trebuie să preia informații din Registrul Național de Vaccinare, apar unele sincope.
Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.
Florin Cîțu susține că țara noastră a fost felicitată de către Comisia Europeană pentru modul de desfășurare al campaniei de vaccinare anti-COVID! Șeful Executivului a declarat, după vizita efectuată la Bruxelles, că România va primi noi doze de vaccin în perioada următoare.
Vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani și va fi administrat în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni, a declarat coordonatorul campaniei...
Persoanele care deservesc activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinare, cu 10 zile, începând cu data de 28 ianuarie. Decizia a fost luată ca urmare a unui deficit de doze de vaccin, care ajunge la 117.000, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. El a explicat că deficitul este generat de faptul că în săptămâna 18-24 ianuarie au fost recepționate cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Vizate de această amânare sunt 35.304 de persoane.
Producătorii vaccinurilor Pfizer și Moderna, aprobate în Uniunea Europeana și folosite și în România, susțin că produsele lor au o eficacitate de circa 95% în prevenirea simptomelor ușoare și severe ale bolii COVID-19.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019