200 de copii din comuna vâlceană Fârtățești merg zilnic pe jos 14 kilometri dus-întors ca să ajungă la școală și apoi acasă. Și asta din cauză că, de mai bine de o săptămână, microbuzele unității de învățământ sunt ținute în garaj. Autoritățile dau vina pe lipsa de combustibil.
VOX "- Cam douã ore un drum. - La ce orã pleci? - De la șase, ca sã ajung la opt, când începem orele."
VOX "- De cât timp mergi pe jos la școalã? - Cam de douã sãptãmâni. - Și de aici ce v-au spus? Când se reparã microbuzul? - Nu știm, am înțeles cã pe la sfârșitul lui decembrie."
VIOREL CALINA, director școala Fârtățești "- Pãrinții ce spun? - Mă întreabă când ajunge microbuzul ca să îi transporte pe copii. - Ați vorbit cu inspectoratul? - Da, și dupã ce ne-au dat în octombrie 15.000 de lei pentru a suplimenta fondurile pentru combustibil, au spus cã nu mai au fonduri sã ne mai dea."
Mai sunt și zile când cei mici se întâlnesc pe drum cu primarul comunei. El nu poate să-i transporte, însă, cu mașina personală decât pe câțiva dintre copii. Edilul spune că nu are fonduri alocate transportului elevilor, pentru care este nevoie de o mie de litri de motorină pe lună.
NICOLAE VOICESCU, primar Fârtățești "Vreau să vă spun că, acum ceva vreme, în guvernul Boc funcționau nouã școli, iar acum funcționează douã școli și o grãdinițã cu clasa zero. Am reușit să achiziționez trei microbuze în ani diferiți, dar vreau să vă spun că 200 de copii au nevoie de transport."
Problema cu transportul elevilor a apărut după ce fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a decis comasarea mai multor școli din zonă.
Incendiu la o școală aflată în renovare din comuna Valea Mare, județul Vâlcea! Un muncitor a suferit arsuri la față. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.
Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Cetățean moldovean depistat conducând un ansamblu rutier, deși permisul de conducere deținut nu îi conferea acest drept. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 34 de ani, a fost oprit pentru control de către polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, județul Galați.
Educație culturală timpurie la Opera Comică pentru Copii, în Capitală! Programul le oferă celor mici primele lor întâlniri cu muzica, teatrul și arta prin spectacole interactive, ateliere creative și multe alte experiențe culturale adaptate vârstei lor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019