Date companie
 
 
 
 

2012 lumânări, aprinse pe un bulevard din Târgoviște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : targoviste, lumanari, Joia Mare, Calea Luminii, manifestare artistica
 

Centrul orașului Târgoviște a fost învăluit, joi noapte, în lumina caldă oferită de 2012 lumânări. Calea Luminii este o manifestare artistică unică în România, care are loc, în fiecare an, în Joia Mare.

AMBIANTÃ (aprind lumânãri)

VOX: "La toți care nu sunt aici, mă duce gândul calea asta asa luminoasã!"

VOX: "E o idee excelentã! Ar trebui sã facem chestia asta mai des, nu numai acum, de Pasti."

VOX: "Cred cã este foarte frumos! Un spectacol care aratã cât de importantã este lumina din toate timpurile. Sunt pentru prima datã în România, dar mi se pare extraordinar cum oamenii de aici reusesc sã se exprime prin artã si sã arate astfel ce gândesc. Mi se pare fascinant!"

MIHAI SERBĂNESCU, autor proiect: "Este un gest de luminã pe care târgoviștenii îl fac pentru românii de pretutindeni. Ținând cont de numărul mare de târgovișteni care vin, înseamnă că le merge la suflet."

Cele 2012 lumânări au fost așezate pe o distanță de aproximativ un kilometru și jumătate. Manifestarea a devenit rapid loc de pelerinaj pentru sute de localnici și turiști aflați de Paște la Târgoviște.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Candele și flori, la Caracal ( 3 August 2019 )

    „Putea fi copilul meu”. Acesta a fost mesajul oamenilor care au venit din toată țara la Caracal, pentru a aprinde o candelă. Pelerinii spun că sunt cutremurați de modul în care a murit Alexandra Măceșanu. 

  • Muncitor în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el ( 18 Iulie 2019 )

    Accident de muncă, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Un muncitor este în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el. Potrivit martorilor, nenorocirea s-a produs în momentul în care s-a deschis întâmplător...

  • Joia Mare, zi de mare însemnătate pentru creștinătate ( 5 Aprilie 2018 )

    În această zi sunt prăznuite patru momente deosebite din Săptămâna Patimilor: spălarea picioarelor ucenicilor de către Hristos, Cina cea de Taină, la care s-a instituit Taina Sfintei Împărtășanii, rugăciunea din grădina Ghetsimani și vinderea Domnului de către Iuda. Joia Mare este și ziua în care se vopsesc ouăle roșii. Acestea sunt simbol al Sărbătorii Sfintelor Paști, alături de tradiționala pască. Se spune că ouăle înroșite în această zi nu se strică pe tot parcursul anului, ba mai mult, nu se vor strica niciodată.

  • O întreagă familie a murit într-un accident produs la Filipeștii de Târg ( 4 Decembrie 2017 )

    Accident cumplit în județul Prahova! O tânără, soțul ei și copilul lor au murit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un tir. Tragedia s-a produs duminică seara, pe DN72 Ploiești-Târgoviște, în apropiere de localitatea...

  • Fată violată de șapte tineri, la Târgoviște ( 27 Aprilie 2016 )

    Un viol parcă tras la indigo cu cel din Vaslui, șochează toată țara! O fată în vârstă de 16 ani a fost violată de șapte tineri, în Târgoviște. Adolescenta era găzduită la un centru de plasament și a mers în casa unuia dintre băieți, care era prietenul ei. Nu i-a trecut nicio secundă prin cap ce i s-ar putea întâmpla.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2