Date companie
 
 
 
 

26.000 de disponibilizari pana la sfarsitul anului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, proteste, restructurari, bugetari, 26.000, angajati la stat
 

Până la sfârșitul anului, peste 26 de mii de bugetari vor fi disponibilizați, spune consilierul economic al premierului. Andreea Paul Vass sustine ca, din 50 de mii de angajati la stat care ar fi trebuit să părăsească sistemul public, din septembrie până la finalul lui 2010, aproape jumatate au fost deja restructurați.
In semn de protest, mai mulți bugetari au întrerupt lucrul miercuri, între orele 12 si 16, la apelul lansat de liderii a 5 confederații sindicale. Cei care nu s-au oprit din muncă au purtat toată ziua banderole albe la mâini, în semn de protest. Așa s-a întâmplat și în Capitalã, la Biblioteca Centrală.

vox
"Dupã cum vedeti, aceasta este forma noastrã de protest. Ne solidarizãm cu toti bugetarii, pentru cã am început sã avem o viatã cumplitã, salariile sunt diminuate cu 25% si foartre greu ne mai putem descurca."

În țară, angajații mai multor spitale au întrerupt activitatea.

vox
"Vrem un salariu mai bun, conditii mai bune de muncã, pacientii nostri îsi aduc trusele de acasã pentru perfuzii, medicatia si-o cumpãrã! Ne dorim un serviciu mai bun si de calitate sã le oferim pacientilor."

Liderii de sindicat au precizat că încetarea lucrului a fost la latitudinea fiecărui angajat în parte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2