Date companie
 
 
 
 

26.000 de disponibilizari pana la sfarsitul anului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, proteste, restructurari, bugetari, 26.000, angajati la stat
 

Până la sfârșitul anului, peste 26 de mii de bugetari vor fi disponibilizați, spune consilierul economic al premierului. Andreea Paul Vass sustine ca, din 50 de mii de angajati la stat care ar fi trebuit să părăsească sistemul public, din septembrie până la finalul lui 2010, aproape jumatate au fost deja restructurați.
In semn de protest, mai mulți bugetari au întrerupt lucrul miercuri, între orele 12 si 16, la apelul lansat de liderii a 5 confederații sindicale. Cei care nu s-au oprit din muncă au purtat toată ziua banderole albe la mâini, în semn de protest. Așa s-a întâmplat și în Capitalã, la Biblioteca Centrală.

vox
"Dupã cum vedeti, aceasta este forma noastrã de protest. Ne solidarizãm cu toti bugetarii, pentru cã am început sã avem o viatã cumplitã, salariile sunt diminuate cu 25% si foartre greu ne mai putem descurca."

În țară, angajații mai multor spitale au întrerupt activitatea.

vox
"Vrem un salariu mai bun, conditii mai bune de muncã, pacientii nostri îsi aduc trusele de acasã pentru perfuzii, medicatia si-o cumpãrã! Ne dorim un serviciu mai bun si de calitate sã le oferim pacientilor."

Liderii de sindicat au precizat că încetarea lucrului a fost la latitudinea fiecărui angajat în parte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2