Date companie
 
 
 
 

34 de oameni au murit și 25 au fost grav răniți, în ultimele 5 zile, în trafic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accidente, bilant
 

Bilanț teribil anunțat de Inspectoratul General al Poliției Române! 34 de oameni au murit și 25 au fost grav găniți în accidentele rutiere produse în ultimele cinci zile. Polițiștii au intervenit la peste 2.800 de evenimente, majoritatea sesizate prin numărul unic de urgență 112. În urma intervențiilor au fost aplicate peste 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.300.000 de lei. Polițiștii au reținut aproape 500 de permise de conducere și au retras 86 de certificate de înmatriculare.

BIANCA ROTARU, reporter

”Doar la acest sfârșit de săptămână, polițiștii au organizat sute de acțiuni, în urma cărora au constat aproape 800 de infracțiuni. Circa 150 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional. Totodată, autoritățile au confiscat bunuri în valoare de aproape 80.000 de lei. La nivel național s-au produs 11 accidente grave de circulație, în urma cărora 3 persoane au murit, iar 10 au fost grav rănite.”

Ministerul Afacerilor Interne trage un semnal de alarmă. Într-o postare pa pagina de Facebook a instituției, M.A.I . solicită înțelegere din partea cetățenilor pentru ca bilanțul, și așa unul tragic, să nu continue să crească.

”Și mai înțelegeți ceva, Sărbători sunt și la anul... și peste doi ani... și peste 10 ani... și peste 50 de ani.
Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați vă poate costa viața!
Dacă ești la volan și vezi acest mesaj, închide imediat telefonul... ești în pericol să faci un accident!
Dacă ești pasager, citește cu voce tare să audă și șoferul!”

Mai mult, MAI atrage atenția și asupra faptului că, în perioada imediat următoare, condițiile meteorologice se vor înrăutăți. Ei solicită prevenție și respectarea vitezei legale.

”Luați în calcul că în perioada imediat următoare va ninge în Transilvania, sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea!
Informați-vă din timp asupra condițiilor meteorologice și asigurați-vă că aveți mașinile echipate corespunzător sezonului rece!”

În ultimele zile, peste 21.000 de angajați ai MAI au fost la datorie. Pe cele mai circulate artere, circa 1.400 de agenți rutieri au fost mobilizați în stradă cu 300 de aparate radar. Cetățenii sunt îndemnați să respecte legea și să sesizeze la 112 sau la Poliție eventualele incidente sau dacă se află în pericol.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2