Date companie
 
 
 
 

Val de accidente, pe pârtiile din stațiunile prahovene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, sinaia, accidente, partie, statiuni, salvamont, recomandari
 

Val de accidente, pe pârtiile de schi ori săniuș! Mai mulți iubitori ai sporturilor de iarnă au ajuns să petreacă sărbătorile sub supravegherea medicilor, după ce au suferit traumatisme și chiar fracturi, pe pârtiile din stațiunile prahovene. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea de pe pârtii a turiștilor ghinioniști.

prin telefon: NAE COJONU, șef, Salvamont Sinaia „- A fost pe pârtia variantă o dizlocare de umăr, pe Lătici o entorsă sau, mă rog, traumatism genunchi și, la cota 1.400, au fost alte trei intervenții, fractură de membru inferior, fractură de braț și o litiază renală. Toate au fost transportate la Ambulanță la Sinaia sau la S.M.U.R.D., că vine și S.M.U.R.D.-ul, vine și ambulanța. - Cum s-a întâmplat totul? Care a fost cauza principală? - Păi, se întâmplă! Dizlocarea de umăr era pe placă și fractura de braț, la fel, pe placă, fractura de membru inferior la săniuș și, încă una, la schi.”

Salvamont România a lansat un set de recomandări pentru iubitorii sporturilor de iarnă care își petrec sărbătorile în stațiunile montane. Potrivit Salvamont România, sezonul a debutat „în forță, cu un număr îngrijorător de mare de accidente”. Pentru a preveni necazurile, turiștii sunt îndemnați să respecte toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie adăugate precauțiile privinde Covid19.

OANA PASCARU, reporter „Printre altele, ar fi bine să mergeți pe munte în grup, nu singuri. Nu vă avântați pe traseele montane sau pe pârtii, dacă nu aveți antrenament. Alegeți trasee cunoscute, cu grad mic de dificultate. Asigurați-vă că aveți pe telefon aplicația care vă ajută să apelați urgent Salvamontul, dacă aveți nevoie de ajutor. Evitați aglomerațiile din stațiuni. Nu în ultimul rând, informați-vă cu privire la vremea pe munte, starea zăpezii ori dificultatea unui traseu.”

Sunt importante și măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Prin urmare, măsurați-vă temperatura corpului, înainte de a porni în aventuri montane și nu uitați să vă luați în rucsac soluții dezinfectante, precum și măști și mănuși sanitare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse la acest sfârșit de săptămână ( 26 Iulie 2021 )

  Weekend îndoliat pe șosele! 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse la acest sfârșit de săptămână, iar alte 3.500 au fost asistate medical de echipajele SMURD, potrivit unui bilanț dat publicității de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

 • Campioni la accidentele mortale ( 3 Iulie 2021 )

  România, fruntașă la capitolul deceselor înregistrate în urma accidentelor rutiere! Potrivit datelor publicate de Eurostat, în anul 2019, în țara noastră au decedat 96 de persoane la un milion de locuitori în accidente rutiere. 

 • Un bărbat din Iași a murit din cauza caniculei ( 25 Iunie 2021 )

  Primul deces din cauza căldurii, înregistrat la Iași! Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost găsit prăbușit pe stradă, cu hipertermie severă. Omul, care avea o temperatură de peste 42 de grade...

 • Pericol de avalanșă, în munți ( 24 Ianuarie 2021 )

  Două persoane au fost surprinse sâmbătă, de o avalanșă, sub Vârful Țigănești din Munții Bucegi. La fața locului au intervenit salvamontiștii, care au descoperit că o persoană era rănită.

 • Pe pârtiile din Stâna de Vale, condiții sigure pentru turiști ( 24 Ianuarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni se înregistrează accidente, iar unii turiști ajung la spital cu traumatisme și fracturi, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor nu există niciun incident de acest gen.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2