Date companie
 
 
 
 

4 oameni au murit din cauza caniculei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : temperaturi ridicate, canicula, caldura, caridicate, 4 persoane decedate, doborati de caldura
 

Patru oameni au murit din cauza caniculei si peste 6300 de romani, doborâti de caldura, au avut nevoie de ingrijiri medicale sau macar de un sfat competent. Numai in ultimele 24 de ore, medicii de la SMURD si Serviciile de ambulanta, au fost luati cu asalt. 44 de persoane au cazut în strada din cauza lipotimiilor, sincopelor si problemelor respiratorii.

RAED ARAFAT, subsecretarul de stat în Ministerul Sanatatii : "Doi tineri, unul care lucra la autostrada, iar celalalt într-o bucatarie au suferit infarct miocardic acut si insuficienta respiratorie acuta probabil favorizate de expunerea la temperaturi ridicate si alte doua persoane care au decedat în acelasi interval au probabil factor favorizant canicula."

Medicii recomanda in special persoanelor care se stiu ca sufera de boli cronice sa evite deplasarile in orele de maxima caldura dar si nici copii nu ar trebui sa fie lasati sa mearga sau sa se joace in soare. Deasemenea, agentii economici sunt obligati sa adapteze programul de lucru pentru cei care lucreaza în aer liber sau spatii închise cu caldura foarte mare.

 « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul locuitorilor din cartierul Aviației, lăsați de R.A.D.E.T. fără apă caldă și căldură ( 3 Noiembrie 2019 )

  Protest al locuitorilor din Aviației, considerat cel mai bogat cartier din București, dar văduvit de mai bine de trei luni, de apă caldă și căldură. Asta, din cauza lucrărilor executate în rețeaua administrată de R.A.D.E.T., care...

 • Containere ani-caniculă, amplasate în București ( 2 Iulie 2019 )

  Primăria Capitalei vine în ajutorul cetățenilor, în zilele caniculare! Începând de astăzi, oamenii se pot adăposti de căldură într-unul din cele 20 de containere anti-caniculă, amplasate de către municipalitate în cele mai aglomerate...

 • RADET se pregătește de sezonul de încălzire ( 1 Octombrie 2018 )

  RADET anunță că rețeaua de termoficare este pregătită pentru noul sezon de încălzire. Compania poate furniza căldură, la cerere, spitalelor, școlilor, grădinițelor, căminelor de bătrâni și altor instituții.

 • Încep probele la căldură ( 3 Octombrie 2017 )

  Bucureștenii vor avea căldură pe timpul nopții! Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice începe în această seară probele la cald la consumatorii de tip urban din Capitală.

 • Căldura mare în spitale ( 5 August 2017 )

  Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2