Date companie
 
 
 
 

40 de bihoreni s-au intoxicat cu alcool metilic, după ce au băut o loțiune de îngrijire a pielii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : intoxicati, lotiune
 

O loțiune de îngrijire a pielii, care conține alcool metilic, ar fi provocat, de la începutul acestui an, moartea a 25 de bihoreni și grave intoxicații altor 15 persoane. Cei 40 de oameni au băut din loțiune, pentru că, spun specialiștii, recipientul este similar celui pentru spirt medicinal. Astfel, cei care obișnuiesc să-l consume, confundă adesea ambalajele celor două lichide.

prin telefon: CARMEN PANTIS, medic, Spitalul Clinic Județean Oradea: "40 de intoxicații cu alcool sanitar de uz extern consumat de pacienți. Din nefericire, majoritatea lor au avut o evoluție nefavorabilă. (...) Analizele trimise la IML Timișoara a confirmat prezența metanolului în organismul."

Informația potrivit căreia loțiunea ar conține și alcool metilic nu era trecută pe etichetă. Protecția Consumatorului a deschis o anchetă, iar loțiunea a fost retrasă de urgență de la comercializare. Cei 15 supraviețuitori au rămas cu grave probleme de vedere.

AMBIANȚĂ: "O să le ridicăm și o să le scoatem de la vânzare. (...) Dacă întâlniți cumva (...) este un produs periculos, bine?"

CRISTIAN NICULA, comisar-șef, O.P.C. Bihor: "Prezintă în compoziție metanolul, care, de fapt, nu este inscripționat pe etichetă. Prin urmare, produsul e neconform!"

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că, în județul Bihor, zeci de persoane au decedat în acest an din cauza intoxicărilor cu diferite combinații alcoolice realizate din substanțe extrem de nocive, precum alcool sanitar, lichid de frână, lichid de parbriz și antigel.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Trei copii au murit intoxicați cu fum ( 23 Decembrie 2018 )

  Tragedie în localitatea Archita din județul Mureș! Trei copii au murit intoxicați cu fum, în urma incendiului care le-a mistuit casa. Focul a izbucnit astăzi, la prânz, și a cuprins cu repeziciune întreaga locuință. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

 • Doi tineri, intoxicați cu monoxid de carbon ( 10 Aprilie 2018 )

  Tragedie cumplită în orașul Plopeni, din județul Prahova! Un tânăr de 18 ani a fost găsit mort în casă, intoxicat cu monoxid de carbon. Iubita lui, în vârstă de 17 ani, a fost găsită leșinată și a fost dusă la spital. Cei doi și-au petrecut noaptea împreună, în apartamentul tânărului, și s-au încălzit la un convector cu gaze. Spre dimineață, cu ultimele puteri, fata și-a sunat mama să vină să o salveze. Din nefericire, băiatul era decedat la sosirea medicilor de la Ambulanța Prahova.

 • Un bărbat a murit și soția sa e în comă după intoxicație cu monoxid de carbon ( 15 Octombrie 2017 )

  Tragedie într-o familie din Lelești, județul Gorj! Un bărbat de 79 de ani a fost găsit mort în casă, iar soția lui de 74 de ani se zbate între viața și moarte la spital. Vecinii i-au găsit în casă după ce nu i-au văzut timp de două zile. Cei doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o soba defectă.

 • O mamă și copilașul ei de 7 ani au murit intoxicați cu monoxid de carbon ( 8 Octombrie 2017 )

  Sfârșit tragic pentru o femeie și copilașul ei de șapte ani. Au murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon, în locuința lor din Curtea de Argeș. Tatăl, mama și copilul cel mic al acestora au mers la culcare...

 • Bebeluși intoxicați cu nitriți, într-un sat din județul Brăila ( 4 Martie 2017 )

  Caz disperat, într-o localitate din județul Brăila! Doi bebeluși, frați gemeni în vârstă de numai o lună, din Chioibășești, au ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Slobozia după ce s-au intoxicat cu nitriți.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2